FOTO/VIDEO: Ochelari care simulează stările date de consumul de alcool și droguri, în dotarea polițiștilor din Bistrița, Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi

Începând de anul acesta, polițiștii din Bistrița-Năsăud au în dotare încă 30 de perechi de ochelari care simulează stările date de consumul de alcool și droguri, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. 

Noile perechi de ochelari au intrat în dotarea structurilor rutiere din Bistrița, Năsăud, Beclean și Sângeorz-Băi, care au primit câte un set care conține 6 perechi de ochelari.

”În perioada următoare, ochelarii vor fi folosiți de către toate structurile rutiere din județ, în scopul prevenirii accidentelor prin conștientizarea de către conducătorii auto a consecințelor devastatoare pe care consumul unor astfel de substanțe le pot avea în trafic”, precizează IPJ Bistrița-Năsăud într-un comunicat de presă.

Ochelarii au fost procurați în cadrul unui proiect preventiv, pe linie rutieră, derulat de Inspectoratul de Poliție Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Bistrița-Năsăud.

Oamenii legii au folosit deja noile perechi de ochelari în cadrul unei acțiuni preventive.

”Astăzi, 2 februarie, 100 de elevi ai Liceului cu Program Sportiv Bistrița au înțeles mai bine cum afectează reflexele și mai ales vederea consumul de alcool și substanțe psihoactive și cât de grave pot fi consecințele în situația în care cel care a consumat asemenea substanțe se află la volanul unui autoturism. Activitatea a fost desfășurată cu 4 clase de liceeni, cu vârste de peste 16 ani. În cadrul activității, tinerii au urmărit, sub îndrumarea polițiștilor, testimonialul unui tânăr condamnat la închisoare pentru astfel de fapte. La sfârșitul activității, elevii prezenți au răspuns unui chestionar de feedback, pus la dispoziție de polițiști”, mai arată IPJ Bistrița-Năsăud.

Activitatea a fost susținută de polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, Biroului Rutier, Biroului Siguranță Școlară și Biroului de Ordine Publică.