FOTO/VIDEO: Percheziții în trei județe, printre care și Bistrița-Năsăud, într-un dosar de trafic de persoane și proxenetism

FOTO: arhivă

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, au efectuat, miercuri, percheziții pe raza județelor Mureș, Bistrița Năsăud și Cluj, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată și proxenetism.

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, au fost puse în aplicate 7 mandate de percheziție.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în cursul anului 2020, un suspect a recrutat o persoană vătămată simulând o relație de iubire, iar până în cursul lunii martie 2024, la diferite intervale de timp și în baza aceleiași rezoluții infracționale, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla victima, a transportat-o și adăpostit-o în diferite locații de pe teritoriul Germaniei obligând-o la practicarea prostituției. Sumele de bani obținute din activitatea infracțională au fost însușite de suspect.  De asemenea, în perioada 2022 – 2024, un alt suspect a obținut sume de bani rezultate din exploatarea sexuală a aceleași persoane vătămate ca urmare a sprijinului acordat în asigurarea transportului și a transferului  sumelor de bani obținute de către victimă”, se arată în comunicatul DIICOT.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj.

Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Mureș și IJJ Cluj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. 

DIICOT mai menționează că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

FOTO/VIDEO: DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!