FOTO/VIDEO: Percheziții într-un dosar de trafic de droguri. Doi bărbați, arestați pentru 30 de zile

Doi bărbați au fost arestați pentru 30 de zile, unul preventiv și altul la domiciliu, în urma unor percheziții efectuate de polițiști și procurori DIICOT în Bistrița-Năsăud, într-un dosar de trafic de droguri, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

”Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița–Năsăud, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și punere la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri.

Din cercetările efectuate a rezultat că unul dintre bărbați ar fi vândut, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și substanțe cu efect psihoactiv (din categoria catinonelor și 2-MMC) mai multor consumatori, din județul Bistrița – Năsăud, cu sume cuprinse între 50 și 100 de lei, pentru o doză.

Cu privire la cea de-a doua persoană, s-a reținut că, în perioada iulie 2023 – ianuarie 2024, ar fi deținut și oferit, cu titlu gratuit, diverse cantități de canabis (drog de risc) sau substanțe psihoactive.

De asemenea, la o petrecere privată, organizată la domiciliul său, ar fi oferit participanților canabis pentru consum”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud.

La data de 8 februarie, la locuințele celor două persoane au fost efectuate percheziții, fiind descoperite și ridicate aproximativ 130 de grame de substanță cu efect psihoactiv (2-MMC), canabis, grindere, telefoane mobile și cartele telefonice, precum și alte mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor două persoane.

În cursul zilei de astăzi, 9 februarie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița – Năsăud a dispus arestarea preventivă față de o persoană și măsura arestului la domiciliu față de cea de-a doua, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

FOTO/VIDEO: IPJ Bistrița-Năsăud, DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *