FOTO/VIDEO: Peste 600 de locuri de muncă, la Bursa organizată de AJOFM Bistrița-Năsăud

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud a organizat vineri, la Hotel Bistrița din municipiu, Bursa generală a locurilor de muncă, un eveniment dedicat tuturor persoanelor care doresc să se angajeze.

Zeci de agenți economici s-au arătat dispuși să angajeze personal și au venit cu oferte destinate atât persoanelor cu studii superioare, cât și celor cu studii medii și profesionale sau chiar celor necalificate.

Potrivit directorului executiv al AJOFM Bistrița-Năsăud, Otilia Râpan, 40 de angajatori au oferit la bursă peste 600 de locuri de muncă.

Organizăm bursa după doi de pandemie. Eu sper că agenții economici sunt interesați să își angajeze personal dintre șomerii noștri, iar cei din urmă sper să fie și ei interesați să își găsească un loc de muncă. Avem 40 de agenți economici care au confirmat participarea la bursă. Aceștia oferă 633 de locuri de muncă vacante. 34 de locuri de muncă pot fi accesate de către cei cu studii superioare și 599 locuri de muncă pentru persoanele cu studii medii și profesionale. (…) Sperăm să fie de bun augur această bursă și să aibă efectul scontat”, a spus Otilia Râpan.

Otilia Râpan – director AJOFM Bistrița-Năsăud

În ceea ce privește ramurile de activitate în care sunt oferite aceste locuri de muncă, directorul AJOFM Bistrița-Năsăud a adăugat că este vorba despre industria construcțiilor metalice, industria echipamentelor electrice, fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice, fabricarea de mobilă, lucrări de construcții, prelucrarea de țesături, instalarea mașinilor și echipamentelor industriale sau chiar activități de întreținere corporală.

Pentru cei cu studii superioare, cele mai multe locuri vacante sunt disponibile în următoarele profesii: analist aprovizionare, analist import – export, inginer mecanic, inginer producție, inginer calitate. După cum se vede, inginerii sunt la mare căutare. Pentru cei cu studii medii și profesionale, locurile de muncă sunt disponibile în următoarele meserii: ajutor bucătar, pentru că se deschid terasele și își dau drumul restaurantele, agent de vânzări, lăcătuș mecanic, ospătar, muncitor cablaje auto, șofer pentru curierat, tâmplar etc”, a adăugat Otilia Râpan.

Și bistrițenii aflați în căutarea unui loc de muncă s-au arătat interesați de acest eveniment și s-au prezentat în număr mare la bursă. Ei au studiat ofertele puse la dispoziție de angajatori și au purtat discuții cu cei aflați în căutare de forță de muncă.

Au existat și participanți care au găsit locuri de muncă pe placul lor, mulți fiind interesați de ofertele companiilor din sectorul industrial.

AJOFM Bistrița-Năsăud a invitat să participe la bursă și Penitenciarul Bistrița, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, precum și elevi din clasele terminale.

De asemenea, la bursă au fost așteptați să participe și cetățeni ucraineni aflați în Bistrița-Năsăud.

În plus, trei recenzori au luat parte la bursă și i-au ajutat pe cei interesați să parcurgă procesul de autorecenzare.