FOTO/VIDEO: Peste 90 prichindei au aflat de la polițiști de ce e important să poarte centura de siguranță atunci când călătoresc cu mașina

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei de la Prevenirea Criminalității au desfășurat, vineri, o activitate preventivă în cadrul Campaniei „Centura Salvează Vieți”.

Activitatea s-a desfășurat la Grădinița „Dumbrava Minunată” din Bistrița, fiind implicați peste 90 de preșcolari.

Ne-am întâlnit cu cei mai mici pasageri pentru a le oferi o lecție practică despre regulile de circulație în calitate de pietoni și importanța utilizării dispozitivelor de siguranță în autovehicule. Împreună, am explorat regulile de bază ale traversării străzii, învățând cum să ne asigurăm înainte de a trece și cum să fim vigilenți în trafic. Siguranța noastră și a celor mici este o prioritate! Am acordat o atenție deosebită utilizării corecte a scaunelor pentru copii în autovehicule, subliniind importanța portului centurilor de siguranță în mod corespunzător. Cu toții am înțeles că aceste măsuri simple pot face o diferență semnificativă în protejarea vieților”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii îi încurajează pe părinți să fie un exemplu pentru copiii lor în ceea ce privește respectarea regulilor de siguranță rutieră.

”Siguranța este o responsabilitate comună, iar împreună putem contribui la prevenirea incidentelor nedorite”, a mai completat Crina Sîrb.

Activități de acest fel vor fi organizate pe parcursul acestui an și în alte unități de învățământ din județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *