FOTO/VIDEO: Poiana cu narcise din Munţii Rodnei îi aşteaptă pe turiști începând cu acest sfârşit de săptămână

Începând cu acest sfârşit de săptămână, iubitorii de drumeții pot vizita Poiana cu narcise de pe Masivul Saca. Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei anunță că narcisele au început să înflorească și că traseele au fost deja pregătite pentru turiști.

Dragii noştri, ştim că aşteptaţi cu nerăbdare să ajungeţi la Raiul Alb al narciselor de pe Masivul Saca. Pentru a vă face călătoria cât mai uşoară, în această săptămână colegii noştri şi jandarmii montani din Rodna s-au ocupat de întreţinerea traseului tematic spre poiana cu narcise şi marcarea lui, acolo unde a fost cazul. Odată ajunşi în satul Valea Vinului, aveţi posibilitatea de a urca la poiana cu narcise pe două trasee: de pe Valea Secii, unde drumul auto forestier este reabilitat aproape 2 Km, acesta se află la intrare în satul Valea Vinului; de pe Dealul Popii, acest traseu se găseşte la ieşire din satul Valea Vinului, după ultimul pod din sat, pe partea stângă, spre drumul auto forestier Izvorul Roşu. Pe tot parcursul drumului veţi fi însoţiţi de „omuleţul portocaliu”, săgeţi indicatoare şi panouri de informare. Colegii noştri vor fi prezenţi în teren alături de Jandarmeria Montană Rodna”, a anunţat Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei, vineri, pe pagina oficială de pe o rețea de socializare.

Cei interesați să viziteze Poiana cu narcise sunt rugaţi să se informeze asupra condiţiilor meteo înainte de a porni pe traseele montane şi să aibă echipament corespunzător.

Fiind vorba despre o rezervaţie naturală, Administrația Parcului Național Munții Rodnei reamitește că este interzisă ruperea sau scoaterea din rădăcină a narciselor.

Poiana cu narcise are o suprafaţă de circa cinci hectare şi este situată pe versantul estic al Vârfului Saca, la altitudinea de 1.600 de metri.