FOTO/VIDEO: Polițiștii de la Serviciul Rutier au derulat o acțiune fulger, cu efective mărite, în trafic

În acest sfârșit de săptămână, în contextul minivacanței de Rusali și pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean au fost dispuse măsuri de siguranță suplimentare.

În acest sens, ieri, 22 iunie, în intervalul orar 16.00 – 24.00, polițiștii Serviciului Rutier au organizat o acțiune fulger, cu efective mărite, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectarea regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, în acest interval, pe lângă dispozitivul curent, au acționat suplimentar, polițiști de la toate structurile rutiere ale I.P.J. Bistrița-Năsăud, în special pe drumurile naționale 17 și 15A, dar și alte drumuri județene. În cadrul acțiunilor au fost folosite aparatele etilotest, drugtest și de măsurare a vitezei.

În intervalul orar menționat, polițiștii au constatat 108 sancțiuni contravenționale conform prevederilor O.U.G. 195/2002. Dintre acestea, 51 au fost constatate pentru încălcarea regimului legal de viteză. În urma depistărilor, polițiștii au scoși din trafic 23 de șoferi, acestora fiindu-le suspendat dreptul de a conduce pentru diferite perioade de timp.

Totodată, în urma controalelor au fost reținute 5 certificate de înmatriculare. Polițiștii au efectuat aproape 90 de testări cu aparatele din dotare.

Polițiștii oferă o serie de exemple:

  • Pe Drumul Județean 172E, în Lechința, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat de 37 de ani din localitate, în timp ce conducea un moped. Verificările polițiștilor au indicat faptul că acesta se află sub influența alcoolului, 0,04mg/l alcool pur în aerul expirat și mopedul folosit nu este înmatriculat.
  • Pe Drumul Județean 172G, în Jelna, polițiștii au depistat în flagrant delict un șofer de 24 de ani din Satu Nou, în timp ce conducea un autoturism. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm faptul că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cu privire la cele două constatări, polițiștii au întocmit dosare penale, urmând documentarea faptelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!