FOTO/VIDEO: Prefectul Stelian Dolha: ”Cifrele ne spun că vaccinarea în rândul populației din Bistrița-Năsăud a crescut de 5-6 ori”

Campania de vaccinare la nivelul județului Bistrița-Năsăud se află pe un trend ascendent, spune prefectul Stelian Dolha, potrivit căruia numărul persoanelor care au ales să se vaccineze a fost mult mai mare în această lună decât în luna august.

Venim cu aspecte pozitive de pe frontul pandemic pentru că de știri negative suntem cam sătui. În ultima perioadă, cifrele ne spun că vaccinarea în rândul populației a crescut. Dacă în lunile de vară aveam undeva la 200, poate sub 200 de vaccinări pe zi, astăzi avem peste o mie de vaccinări/zi și aici mă refer la persoane care se vaccinează cu prima doză. E un lucru îmbucurător”, a declarat Stelian Dolha în ședința Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud din luna octombrie.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud a precizat că cifrele arată că numărul persoanelor care aleg să se vaccineze a crescut în luna octombrie 2021 de 5-6 ori față de luna august 2021.

”Pe datele pe care le avem astăzi, vaccinarea a crescut de 5-6 ori. Dacă în perioada de vară reușeam să vaccinăm circa o mie de persoane într-o săptămână, acum reușim acest lucru într-o singură zi. E lucru îmbucurător. E salvarea noastră, ne spun specialiștii și țările civilizate care au ajuns la un grad mare de vaccinare. Cei care încă nu cred i-aș îndemna să viziteze centrele de vaccinare și să vadă că deja sunt cozi”, a mai spus prefectul.

În ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus, Stelian Dolha a afirmat că, în opinia sa, la nivel județean ne aflăm pe un ”oarecare platou”.

”Nu cred că forțăm lucrurile dacă spunem că suntem pe un oarecare platou, dar mi-aș dori să rămânem pe platou și pe urmă să începem o coborâre a incidenței în județul nostru. Din datele pe care le avem, din ceea ce ne spun specialiștii, ar trebui ca lucrurile să se vadă mai mult undeva la sfârșitul lui decembrie – începutul lui ianuarie, poate chiar martie, la nivel național, adică o luminiță de la capătul tunelului și în țara noastră”, a mai spus aceeași sursă.

Însă, prefectul a subliniat că măsurile impuse autorități pentru stoparea pandemiei trebuie respectate și cerut instituțiilor publice și private să țină cont de ele.

Suntem în a treia zi a noilor restricții și rolul și rostul nostru este să ne asigurăm că aceste restricții sunt respectate. În primul rând, ele ar trebui să împiedice răspândirea bolii în comunitate. În al doilea rând, ar trebui să îi îndemne pe oameni să se vaccineze. Știu că nu e simplu, dar aceste măsuri trebuie respectate. Trebuie să îi îndemnăm pe oameni să își facă testul sau să se vaccineze. (…) Vreau să dau și un exemplu din mediul privat astăzi: o firmă de curierat care avea deja implementate noile măsuri încă de luni dimineața. Este vorba despre Fan Curier, companie care, spre deosebire de instituțiile publice care nu au reușit să facă acest lucru încă din prima zi a noilor restricții, făcea verificarea certificatului COVID-19 încă de luni dimineața. Îi felicit pentru că au înțeles că aceste măsuri trebuie respectate și puse în aplicare”, a completat Dolha.

error: Content is protected !!