FOTO/VIDEO: Prima ediție a Maratonului Resuscitării – Fii pregătit, un succes. Bistrițenii, dornici să afle cum pot salva vieți

Prima ediție a Maratonului Resuscitării – Fii pregătit s-a dovedit a fi un succes. Dornici să afle cum pot salva vieți, numeroși bistrițeni au răspuns invitației de a participa la acest eveniment care are loc la TeraPlast Arena din Unirea și care este încă în plină desfășurare.

”Maratonul Resuscitării, ediția I, un eveniment cu un feedback extraordinar, lucru care ne încurajează ca în viitor să avem în vedere organizarea unui astfel de eveniment anual. Până la ora 13:00, aveam înregistrate peste 1.600 de participanți, copii și adulți, care au trecut prin cele 14 atelierele pregătite atât în interiorul Sălii Polivalente, cât și în exteriorul acesteia. Cei mici și cei mari au parcurs activități interactive, au avut ocazia să afle cum pot să acorde primul ajutor și multe alte informații care le vor prinde bine în activitatea de zi cu zi. La fel ca și activitățile noastre de voluntariat, și această activitate presupune pregătirea populației pentru a putea să apeleze corect 112, să ofere informații utile operatorilor și chiar să acorde primul ajutor în situații limită, mai ales că în astfel de cazuri fiecare secundă contează. Una peste alta, considerăm că astfel de activități trebuie făcute periodic, cu un număr cât mai mare de oameni, pentru ca tot mai multe persoane să aibă cunoștințe minime despre ceea ce înseamnă prim ajutor calificat”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

”Bistrițenii au răspuns bine evenimentului gândit de noi. În prima jumătate a zilei am avut un număr mare de participanți și demonstrațiile continuă până seara, la ora 21:00”, a punctat și dr. Tiberiu Tudor, medicul șef al UPU-SMURD Bistrița.

Circa 200 de salvatori au participat la cele 14 ateliere din cadrul evenimentului și i-au învățat pe participanți cum să acționeze într-o situație de urgență în care viața unei persoane este pusă în pericol.

Scopul evenimentului a fost acela de a educa populația cu privire la importanța acordării primului ajutor în diferite situații. 

Organizatorii Maratonului Resuscitării de la Bistrița au fost Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, UPU-SMURD Bistrița, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Fundația pentru SMURD, Bistrița fiind cel de-al cincilea oraș în care a avut loc un astfel de eveniment.

ACTUALIZARE

Circa 3.000 de oameni au trecut pragul atelierelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *