FOTO/VIDEO: Probleme în comuna Spermezeu, după o ploaie torenţială

O ploaie torenţială care a durat aproximativ o jumătate de oră a creat probleme, luni după-amiază, în comuna Spermezeu. Potrivit primarului Sorin Hognogi, drumul către satul Hălmăsău a fost blocat de aluviuni și apa a pătruns în mai multe gospodării.

Într-o postare pe o rețea de socializare, primarul Sorin Hognogi a menționat că inundaţiile s-au produs în zonele Valea Hălmăsău și Valea Hagi.

Fără nicio avertizare ne-am trezit probabil cu 50-60 de litri/mp la noi în comună. Nu se mai poate trece în sus, spre Hălmăsău, tubul de acolo îi înfundat, dar așa avem pe Valea Hagi, pe majoritatea drumurilor din comună. Pâraiele din comună sunt foarte mari. Vom interveni pe ele. Dumnezeu să ne păzească!”, a transmis primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi.

”Natura are puteri nebănuite! Comuna Spermezeu, sub monitorizare permanentă! În comuna Spermezeu, în urma unei ploi torențiale apele au depășit cotele de atenție. SVSU a intervenit cu două buldoexcavatoare pentru curățarea părții carosabile și cu pompe pentru îndepărtarea apei din patru curți ale locuitorilor din zona afectată. Viața oamenilor și bunurile lor sunt prioritare într-o asemenea situație. Prefectul județului este în legătură permanentă cu primăria comunei Spermezeu si Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență pentru a se lua toate măsurile care se impun, toate instituțiile abilitate în asemenea situații fiind în stare de alertă”, a transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Pe parcursul zilei de luni, județul Bistrița-Năsăud s-a aflat sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *