FOTO/VIDEO: S-a deschis ”Târgul de viitor” la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

Timp de două zile, în 10 și 11 aprilie, la Bistrița se desfășoară ”Târgul de viitor”, eveniment organizat de Asociația Pov 21 în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Târgul, aflat la cea de-a patra ediție, are loc la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și organizatorii spun că evenimentul a fost creat special pentru a veni în sprijinul tinerilor aflați în căutarea propriei vocații.

Târgul este destinat în mod special elevilor de liceu din clasele terminale ale învățământului teoretic și profesional. Aceștia pot beneficia de consiliere în alegerea unei cariere.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc miercuri, în prezența deputatului Robert Sighiartău, a senatorului Ovidiu Florean, a prefectului județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, a vicepreședintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără, a șefului Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula, a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, precum și a reprezentanților universităților prezente la târg și a unui număr mare de elevi.

La ediția de anul acesta a ”Târgului de viitor” participă mai multe universități din țară, care și-au expus oferta educațională, iar tinerii sunt îndemnați să o consulte.

Creștem de la an la an în ceea ce privește participarea universităților din țară la acest eveniment. Ne dorim să fim un reper pentru Bistrița. Vă încurajez să fiți curioși astăzi, să treceți pe la fiecare stand, să întrebați ceea ce vă interesează să știți. Au venit astăzi să vă răspundă întrebărilor profesori universitari, decani, prodecani și așa mai departe. Sunt universități din țară care au făcut eforturi pentru a ajunge astăzi la dumneavoastră, unele venite și de la 600 de km depărtare. Mă bucură acest lucru și să puteți să culegeți cât mai multă informație pentru că despre asta este vorba în cadrul acestui eveniment”, le-a spus Gavrilă Urs, președintele Asociației POV 21, tinerilor prezenți la deschiderea evenimentului.

Sper ca fiecare dintre liceeni să rezoneze cu una din ofertele universităților. Îi felicit pe organizatori, aștept cu interes și atelierele din cadrul acestui târg. E important să stați de vorbă cu profesioniști în domeniul pe care o să îl alegeți și să înțelegeți că fiecare meserie are plusuri și minusuri și să puteți face o alegere pe sufletul și pe dorințele și aptitudinile voastre”, a spus Camelia Tabără.

Felicitări pentru ceea ce reușiți să faceți. Văd că de la an la an se dublează numărul participanților și al standurilor cu oferte educaționale. Pentru acest lucru vă spun un mare mulțumesc și felicit toate cadrele universitare care au făcut eforturi pentru a participa la eveniment și pentru a prezenta tinerilor ofertele universităților. Felicitări organizatorilor și succes tuturor elevilor care de azi încep să își caute o carieră. Viitorul începe astăzi pentru voi!”, a transmis prefectul Teofil Cioarbă.

Am văzut și în America organizare la fel, însă mult mai sărăcăcioasă. Merită să apreciem efortul celor au venit să vă prezinte oferta și vă sfătuiesc să fiți cât se poate incisivi, să îi întrebați de absolut tot ce vă interesează pentru că așa o să puteți să alegeți în cunoștință de cauză!”, le-a transmis tinerilor și șeful Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Cristian Nicula.

Mesaje au transmis și parlamentarii Robert Sighiartău și Ovidiu Florean, care i-au îndemnat pe tineri să își aleagă cu mare atenție cariera.

În cadrul evenimentului au loc și workshop-uri la care tinerii pot participa. De asemenea, la eveniment sunt prezente și companii din județul Bistrița-Năsăud care doresc să recruteze tineri.

Încă de la deschidere, “Târgul de viitor” s-a bucurat de un număr mare de vizitatori. Cei care nu au reușit să ajungă încă la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud mai au o șansă. Miercuri, târgul va fi deschis până la ora 18:00, iar joi acesta va putea fi vizitat în intervalul orar 10:00-16:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *