FOTO/VIDEO: S-a inaugurat Baza Sportivă Gloria, investiție de circa 14 milioane de lei

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a inaugurat luni, 26 iunie, Baza Sportivă Gloria, investiție de circa 14 milioane de lei, realizată în cartierul Unirea, în apropierea TeraPlast Arena.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, investiția în construcția noii baze sportive a beneficiat de finanțare mixtă, fondurile fiind asigurate atât din bugetul național, cât și din bugetul județean.

Baza cuprinde un teren de fotbal cu gazon artificial, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, un teren sintetic de minifotbal, o clădire administrativă și o parcare.

”E un moment de mare bucurie pentru toți cei care iubim sportul. O nouă bază sportivă la cele mai înalte standarde va fi pusă la dispoziția sportivilor legitimați la Clubul Gloria, dar nu numai. Când terenul va fi liber, acesta va putea fi folosit de toți cei care iubesc sportul. E o investiție făcută în baza unui parteneriat între Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții. Circa 8 milioane de lei reprezintă banii investiți de CNI în suprafața de joc, tribune, nocturnă, teren mic și baza administrativă care adăpostește vestiarele și grupurile sanitare. De asemenea, suma de circa 6 milioane de lei a fost asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Cu acești bani au fost realizate lucrări de amenajare a terenului, de la zidurile de beton din jurul terenului, la o platformă unde se vor construi noi tribune, în așa fel încât numărul locurilor din tribune să ajungă de la 500 cât e acum la 2.000. Ne dorim acest lucru pentru că vrem să putem să omologăm terenul mare pentru meciuri de Liga a II-a. De asemenea, lângă terenul de minifotbal mai există o altă tribună de 200 de locuri, dar la aceasta încă se lucrează. Ea va fi și acoperită. Vrem să dublăm și locurile de parcare”, a explicat Emil Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a subliniat că investiția a fost realizată pentru toți cei peste o mie de copilași legitimați la Clubul Gloria, dar și din respect pentru toți cei care iubesc sportul.

Mai mult, Emil Radu Moldovan afirmă că investițiile în această zonă vor continua.

Sunt convins că lucrurile vor continua. Sper să găsim soluții pentru ca pe terenul situat între Baza Gloria și TeraPlast Arena să putem să construim și un nou stadion. El e gândit undeva la UEFA 4 stele. Într-o altă etapă, tot în această zonă, între Baza Sportivă Gloria și parcarea de la pârtia de schi, ne dorim să facem și un stadion de atletism. Cam aceasta este gândirea noastră aici și așteptăm cu mare nerăbdare ca Primăria Bistrița să vină în completare cu parcul acvatic și baza olimpică”, a adăugat Emil Radu Moldovan.

De asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ciprian Kecskes Simionca, a subliniat că noua bază sportivă va fi casa Centrului de juniori de la Clubul Sportiv Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Mă bucur enorm pentru această bază sportivă pentru că, în ultimul an, Centrul de juniori al Clubului Gloria s-a chinuit foarte mult pe terenuri improvizate. Aici va fi casa Centrului de juniori Gloria Bistrița. Vă anunț în premieră că am depus dosarul la Federația Română de Fotbal pentru ca acest centru să devină Academia de Fotbal Gloria Bistrița și astfel să intre într-un program de meciuri și selecții al Federației și juniorii noștri să poată să acceadă la echipele naționale. În ultimul an cred că avem deja 4 – 5 copii selecționați la fazele intermediare, înainte de a ajunge la naționale și acesta este cel mai important lucru. Circa 400 de copii fac, de un an și jumătate, fotbal organizat și deja se văd rezultatele. Infrastructura și această nouă bază le vor conferi și mai multă determinare pentru a ajunge ca Viorel Moldovan, Gabi Balint, Lucian Sănmărtean, Sergiu Costin și mulți alții care au trecut pe la Gloria în cei 101 ani de existență. Sperăm că acesta este punctul zero al junioratului românesc”, a menționat vicepreședintele CJ Bistrița-Năsăud.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, a felicitat conducerea administrației județene pentru că promovează și susține sportul, dar și pentru că atrage fonduri pentru dezvoltarea comunității.

După discursuri, cei prezenți la inaugurarea bazei sportive au putut vizita investiția.

Evenimentul de inaugurare a Bazei Sportive Gloria s-a încheiat cu un meci amical între fostele glorii ale fotbalului bistrițean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!