FOTO/VIDEO: S-a inaugurat Centrul Recreativ Legacy de la Băile Figa, investiție de circa 5 milioane de euro realizată de Primăria Beclean

Centrul Recreativ Legacy, investiție realizată de Primăria Beclean cu fonduri în valoare de aproximativ 5 milioane de euro, a fost inaugurat joi, la Băile Figa, în prezența ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, și a oficialităților județene și locale. 

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire a noului centru, aceasta fiind oficiată de un sobor de preoți, după care primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, a prezentat investiția realizată cu ajutorul fondurilor europene.

Edilul din Beclean a explicat că proiectul a fost gândit ca o completare a investițiilor realizate deja la Băile Figa, scopul fiind acela de a oferi variante de petrecere a timpului liber și în perioada sezonului rece. Mai mult, proiectul acoperă și componenta socială, printre beneficiari urmând să se numere și anumite categorii de persoane vulnerabile din mai multe comune situate în apropierea orașului Beclean, serviciile pentru aceste persoane fiind gratuite. Potrivit primarului, noul centru ar putea deveni funcțional luna viitoare.

Acest centru a fost realizat în jurul unui proiect social. (…) Vom avea beneficiari din anumite categorii de persoane. (…) Vom organiza activități pe tot centrul gratuite. (…) Într-un termen foarte scurt – ne gândim la data de 1 decembrie – putem să dăm drumul la acest centru”, a spus primarul Nicolae Moldovan, care a mulțumit apoi tuturor celor care au contribuit la realizarea investiției.

La rândul său, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a afirmat că investiția de la Băile Figa este unică în România.

Aici vedem un proiect în premieră națională, un proiect în care am fost implicat încă de pe vremea când eram director al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Și astăzi, în calitate de ministru, am ținut să particip la inaugurarea acestui proiect pentru a vedea cum, prin implementarea unor proiecte de regenerare urbană, se pot face lucruri folositoare pentru locuitorii și pentru populația unei comunități. Îl felicit pe domnul primar Nicolae Moldovan pentru implicare și pentru devotamentul de care a dat dovadă, dar și pentru tenacitatea cu care s-a implicat. În egală măsură, îi felicit pe toți colegii dumnealui care au participat la realizarea acestui proiect. Orașul Beclean este un exemplu la nivel național că proiectele europene pot schimba vieți. Nu e doar un slogan. Aici, la Beclean, putem vedea cum aceste proiecte prind contur. (…) Aceste proiecte ne arată că, prin accesarea de fonduri europene, pot fi schimbate cu adevărat condițiile de viață și de locuire ale oamenilor”, a spus ministrul Marcel Boloș.

Ministrul l-a felicitat și pe președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, pentru că ”dă dovadă de parteneriat cu autoritățile locale și este un exemplu care ne arată că, în baza acestor parteneriate, se pot face lucruri frumoase, proiecte frumoase și se pot gândi proiecte care au un impact major asupra comunităților locale”. 

La rândul său, șeful administrației județene, Emil Radu Moldovan, a felicitat Primăria Beclean pentru această investiție.

”Aș vrea să îi felicit pe toți cei implicați în reușita acestui proiect, începând cu primarul Nicolae Moldovan și întreaga sa echipă, consultanți, proiectanți, constructori. Un asemenea proiect are în spate sute, poate chiar mii de oameni. Mă bucur că Primăria Beclean împreună cu Gal Ținutul Haiducilor oferă cetățenilor aceste posibilități chiar la ei acasă. Sunt convins că acest centru va oferi servicii de calitate și oamenii vor putea veni aici să își petreacă timpul liber sau să își trateze anumite afecțiuni”, a spus Emil Radu Moldovan.

După discursuri, cei prezenți au vizitat Centrul Recreativ Legacy.

La inaugurarea centrului au mai participat și parlamentarii Ioan Deneș, Daniel Suciu, Robert Sighiartău, Bogdan Ivan, dar și prefectul județului Bistrița-Năsăud, Mica Oprea, alături de alte oficialități județene și locale.

Tot cu ocazia acestui eveniment, la sediul Primăriei Beclean a avut loc o ceremonie în cadrul căreia ministrului Marcel Boloș i-a fost conferit titlul de ”Cetățean de onoare al orașului Beclean”.

Centrul Recreativ Legacy are amenajate următoarele dotări care sunt puse la dispoziția cetățenilor orașului Beclean și nu numai: bazin de înot cu funcții recreative și de recuperare, bazin de înot cu jocuri în apă, bazin cu apă sărată, zonă de relaxare ambientală, sală pentru recuperare fizică, săli pentru yoga, sală de bowling, sală de fitness, sală de gimnastică cu terasă în aer liber, ateliere creative, spațiu expozițional, spații verzi exterioare (6.800 mp), locuri de joacă pentru copii, mobilier urban.

În cadrul centrului vor fi oferite programe de gimnastică aerobică, yoga sau fitness, programe de înot, programe de creație și alte sporturi recreative.

Centrul Recreativ Legacy a fost construit de către Primăria Beclean printr-un proiect finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, cu o valoare totală de 22.709.102,47 lei, circa 5 milioane de euro.