FOTO/VIDEO: Salvamontiștii, în sprijinul unui cetățean ucrainean care a suferit un accident în timpul unei drumeții prin Pădurea Codrișor

Salvamontiștii din Bistrița-Năsăud au acordat, duminică, sprijin unui cetățean ucrainean care a suferit un accident în timp ce se afla în drumeție prin Pădurea Codrișor.

Potrivit Serviciului Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud, cetățeanul ucrainean a suferit un traumatism la un picior.

Salvamont Bistrița-Năsăud a intervenit prompt pentru a acorda primul ajutor și pentru a evacua în siguranță un turist ucrainean care a suferit un traumatism la un membru inferior în timp ce era în drumeție în Pădurea Codrișor. Imediat ce au fost alertați, membrii echipei Salvamont au pornit către Pădurea Codrișor cu echipamentul necesar și cu pregătirea adecvată pentru a face față situației de urgență. Cu determinare și profesionalism, au traversat terenul dificil al pădurii pentru a ajunge la locul incidentului. Ajungând acolo, au evaluat rapid starea persoanei afectate și au acordat primul ajutor, stabilizându-i condiția și oferindu-i confortul necesar înainte de evacuare. Cu atenție și în siguranță, au coborât persoana pe terenul accidentat, având grijă să minimizeze riscurile suplimentare”, a precizat Serviciul Public Județean Salvamont Bistrița-Năsăud într-o postare pe Facebook.

Persoana a fost predată în siguranță unui echipaj SMURD care i-a acordat tratament de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *