FOTO/VIDEO: Sute de participanți la prima ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus

Municipiul Bistrița a găzduit, sâmbătă, prima ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus, concurs de alergare organizat cu scopul de a celebra prin sport Ziua Eroilor, dar și de a aduce un omagiu tuturor celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă sau care au desfășurat misiuni în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme.

”Ziua Eroilor este un prilej de cinstire a memoriei militarilor căzuți la datorie, dar și a celor răniți sub faldurile Tricolorului Românesc. Cei care ne sunt camarazi, prieteni sau colegi nu pot fi uitați niciodată. Este deviza noastră, este o obligație sacră, aceea de a nu lăsa pe nimeni în urmă, indiferent de misiune, greutăți sau sacrificii”, au precizat organizatorii.

Semimaratonul Eroilor Invictus s-a desfășurat în Piața Centrală din Bistrița, în apropierea Bisericii Evanghelice.

Circa 600 de alergători din țară și din străinătate s-au aliniat la start și au participat la probele din cadrul competiției.

Participanții au putut opta pentru una dintre probele concursului: semimaraton – 20 km, semimaraton ștafetă – 4×5 km și cros – 5 km. De asemenea, o altă probă a fost destinată copiilor.

Printre cei care au alergat la proba de cros s-au numărat și primarul Bistriței, Ioan Turc, și primarul comunei Maieru, Vasile Borș.

La finalizarea cursei, toți alergătorii au primit medalii.

La eveniment au fost prezenți și șase militari răniți din Ucraina, dar și 67 de militari francezi dislocați în România.

De asemenea, în cadrul evenimentului, membrii echipei Invictus România au primit medalii și diplome, în semn de respect și apreciere pentru sacrificiul lor.

Au obținut rezultate remarcabile la numeroase competiții sportive naționale și internaționale, au reprezentat România la jocurile Invictus în Canada, Australia și Olanda, iar anul acesta vor participa la Invictus Games în Germania. Însă, cel mai important este faptul că au cucerit inimile tuturor, ne-au câștigat respectul, empatia și întreaga apreciere datorită puterii lor de a depăși greutățile cu care se confruntă și de a merge mai departe, în ciuda rănilor provocate de accidentele suferite în operațiuni militare”, au adăugat organizatorii.

Semimaratonul Eroilor Invictus a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”, și s-a aflat la prima ediție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!