FOTO/VIDEO: Un tânăr din Bistrița-Năsăud, șef de promoție la Școala de Agenţi de Poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca

La Şcoala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca a avut loc vineri ceremonia de acordare a gradului profesional unei noi promoții de absolvenți, seria iunie 2022 – aprilie 2023.

Un număr de 290 de agenti de politie au finalizat studiile în cadrul unitătii de învătământ din Cluj-Napoca și au depus jurământul, fiind avansaţi în grad în prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Șeful promoției iunie 2022 – aprilie 2023, cea de-a 21-a promoție a școlii clujene de poliție, este un tânăr din județul Bistrița-Năsăud, Alin Daniel Horoba, care a reușit să termine studiile cu media 9,78.

Titulatura de șef de promoție este un privilegiu pentru mine și, recunosc, nici nu visam să mă aflu în fața dumneavoastră în această calitate. Mi-am dorit mult să ajung în Școala de Poliție, dar nu cred că munca pe care am depus-o aici este cu mult diferită față de cea a colegilor mei. Cu toții am încercat să profităm de această perioadă de pregătire și să acumulăm cât mai multe cunoștințe care să ne ajute în cariera viitoare. Coletivul pe care l-am găsit aici, atât cel de colegi, cât și cel de instructori, a fost unul stimulativ de la care am avut ce învăța și cu care am împărțit momente frumoase, dar și unele mai agitate. În plan personal aș dori să dedic acest moment important în care mă aflu familiei mele care m-a sprijinit necondiționat din momentul în care am decis să devin elev al acestei școli. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă ziua de azi și le doresc tuturor colegilor mei să își găsească locul binemeritat în familia Poliției Române”, a spus, în timpul ceremoniei de înaintare în grad, proaspătul absolvent.

Acesta este urmat îndeaproape de bihoreanca Teodora Andreea Ciuclea, cu media 9,77, și de suceveanul Tudor-Ionuț Damian, cu media 9,76.

Toți cei 290 de agenți au fost instruiți pentru specializarea Ordine publică. Aceștia se vor prezenta luni, 10 aprilie, la unitățile teritoriale de poliție, conform repartiției.

Înființată în anul 2004, şcoala de poliţie clujeană a pregătit până acum peste 5.500 de agenți de poliţie.