FOTO: Ziua Copilului, sărbătorită în avans de structurile Ministerului Afacerilor Interne

Structurile Ministerului Afacerilor Interne din Bistrița-Năsăud au dat startul manifestărilor dedicate Zilei Internaționale a Copilului. Miercuri, în curtea Muzeului din Bistrița, polițiștii, jandarmii și pompierii au organizat o acțiune comună prin care și-au propus să îi sărbătorească pe cei mici.

Autospecialele tuturor structurilor MAI au fost luate cu asalt și analizate în detaliu de către cei mici, iar tehnica și aparatura din dotarea polițiștilor, pompierilor și jandarmilor a putut fi testată de doritori.

Cei mici au fost întâmpinați cu muzică, baloane și dulciuri, iar vremea bună a contribuit și ea pentru ca ziua să fie una perfectă. 

Evenimentul a avut și scop educativ, copiii fiind învățați, prin diferite jocuri, cum să-și apere și să-și protejeze viața și sănătatea, dar și cum să se comporte în cazul unor situații de urgență.

”Au fost expuse, pentru sute de copii de toate vârstele, tehnica, aparatura și autospecialele folosite de politiști, jandarmi și pompieri la intervenții și misiuni. Criminaliștii au amprentat sute de degețele, polițiștii de la prevenire și rutieră au parcurs de zeci de ori „orașul virtual” pentru ca cei mici să învețe regulile de circulație, polițiștii de la protecția animalelor le-au explicat cum trebuie să se comporte cu animăluțele, iar polițiștii de la siguranța școlară le-au reamintit regulile de conduită și de siguranță. A fost un bun prilej pentru polițiștii de la prevenirea criminalității de a organiza scurte sesiuni de informare, răsplatite cu baloane, semne de carte și creioane colorate, pentru ca minivacanța să le fie în siguranță și numai cu amintiri frumoase”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Potrivit MAI, la nivel naţional sunt 10.530 de copii (cu vârsta până în 17 ani) a căror zi de naştere este 1 iunie, în total, 69.255 de români fiind născuţi de Ziua Internaţională a Copilului.

În municipiul Bistrița, activități dedicate copiilor vor avea loc și pe 1 iunie, chiar de Ziua Internațională a Copilului.

Astfel, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează a treia ediție a evenimentului ”Magia copilăriei” și a pregătit pentru copii momente pline de culoare, dans și bună dispoziție:

De asemenea, și Primăria Bistrița a pregătit o serie de activități pentru copiii de toate vârstele, de la teatru de păpuși, animații cu personaje din povești, desene pe asfalt, pictură pe față, jocuri și concursuri distractive, ateliere și demonstrații de dans, până la concerte în aer liber:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!