FOTO/VIDEO: Vezi imagini de la INAUGURAREA B1 Shopping Center. Primarul Crețu: Le-ați făcut un cadou bistrițenilor de Crăciun!

Zece milioane de euro, la această sumă se ridică investiția privind construcția și amenajarea primului centru comercial din Bistrița. Situat pe Calea Moldovei, numărul 40A, lângă Kaufland, B1 Shopping Center aduce în municipiu cel mai nou concept de mall – cel de strip mall, ce reprezintă un mall în aer liber, magazinele fiind dispuse pe un rând cu spațiu de promenadă în față, iar pe toată lungimea sa având locuri de parcare.

B1 Shopping Center a fost inaugurat în această după-amiază, în prezența autorităților locale, investiția aparținând celui mai mare investitor de astfel de retail park-uri din Belgia – Mitiska Reim, care deține 19 parcuri de retail în România, cel din Bistrița urmând să fie al 20-lea.

Clemens Petschnikar, reprezentantul Square Time Development, s-a arătat mulțumit de faptul că a găsit sprijin din partea autorităților locale în realizarea acestei investiții, care oferă locuri de muncă pentru 300 de bistrițeni.

Prezent la inaugurarea mall-ului, prefectul județului, Ovidiu Frenț, a recunoscut că nu se aștepta ca lucrările să fie finalizate într-un timp atât de scurt. ”Este o surpriză faptul că ați reușit să încheiați această investiție și să o inaugurați. Sincer, nu credeam că veți reuși. E un cadou pe care bistrițenii îl primesc înainte de Sărbători și ne bucurăm că vor putea să găsească produsele pentru care alergau până acum la Cluj, deci faceți o economie în buzunarul bistrițenilor. Sper să vină cât mai mulți bistrițeni începând de mâine, când se inaugurează galeriile comerciale. Trebuie să mai spun că acest ansamblu foarte frumos este proiectat de un arhitect bistrițean – Flavius Muntean, pe care îl felicit”, a declarat Ovidiu Frenț la inaugurarea centrului comercial.

De asemenea, și primarul Ovidiu Crețu a declarat că a fost sceptic la început, când investitorii au afirmat că lucrările vor fi gata în luna noiembrie.

Un moment important în viața municipiului Bistrița, încă o piesă de puzzle pentru ceea ce numeam în urmă cu mai mulți ani Bistrița Europeană. Da, am visat acest lucru, am visat aceste magazine, acest gen de investiții. În anii 2008 – 2009, avântul economic a fost frânat, a fost stopat, erau intenții încă de pe acea vreme de a construi în această zonă centre comerciale, din păcate criza economică le-a împins cu câțiva ani mai târziu, dar, în sfârșit, anul 2017 este unul de referință. Este deschis și Selgros-ul, dar este deschis și acest shopping center. În iunie sau iulie am fost invitat să arunc o lopată de nisip și mi-a spus atunci domnul director că în luna noiembrie o să deschidă centrul și că magazinele vor fi deschise. Am fost sceptic, o spun foarte deschis, că se vor putea realiza așa de repede lucrurile aici. Conjunctura extrem de favorabilă, un investitor activ, un investitor dinamic, cu forță economică, un proiectant bun și realist și un constructor determinat și de valoare, o conjunctură spun foarte favorabilă care a făcut posibil ca astăzi, în luna noiembrie, 22, să participăm la inaugurarea primei părți a investiției. E foarte important acest lucru. E important pentru că într-adevăr în zona de est a orașului se transformă sau a prins contur acel shopping city despre care discutam încă din anul 2009. Mulțumesc tuturor celor implicați – investitorului, proiectantului și constructorului pentru acest cadou făcut bistrițenilor de Crăciun”, a declarat primarul Ovidiu Crețu.

După ce au susținut scurte discursuri, autoritățile locale împreună cu reprezentantul investitorului au tăiat panglica și au inaugurat noua investiție.

Printre magazinele care se vor deschide mâine, în B1 Shopping Center se numără H&M, NewYorker, CCC, Deichman, Flanco, Hervis Sports, Takko Fashion, Pepco și Noriel. Acestea se întind pe o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați și au fost create în total aproximativ 450 de locuri de parcare.

Magazinele prezente în B1 se vor deschide publicului mâine, de la ora 9:00, fiind pregătite oferte speciale și prețuri promoționale.

În ceea ce privește cea de-a doua investiție despre care se anunța că se va realiza în zonă și anume construcția unui ansamblu rezidențial cu 10 imobile, Clemens Petschnikar, reprezentantul Square Time Development, a precizat că aceasta nu le aparține și că ar exista un alt investitor dispus că construiască cele 10 blocuri.