Grevă generală, începând de luni, la instituțiile din subordinea Ministerului Muncii

Angajaţi din instituţii aflate în subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, membri de sindicat, dar şi persoane neafiliate organizaţiilor sindicale, vor intra, începând de luni, 27 noiembrie, în grevă generală. Anunţul a fost făcut duminică, pe Facebook, de către Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Începând de luni, 27 noiembrie, membrii sindicatelor afiliate la Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii cât și angajații neafiliați în sindicate declară GREVĂ GENERALĂ pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii”, a anunțat federaţia sindicală.

Angajaţii din acest sistem reclamă ”creşterea continuă a inechităţilor salariale, condiţii de muncă precare şi deficitul de personal” și spun că toate acestea i-au determinat ”să acţioneze pentru a obţine schimbări concrete şi sustenabile”. 

”Scăderea puterii de cumpărare şi impactul inflaţiei au accentuat la rândul lor starea de nemulţumire şi au impus necesitatea acestei măsuri”, mai transmit sindicaliştii.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi.

Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”, mai precizează sindicaliştii.

În data de 22 noiembrie, în intervalul orar 08:00 -10:00, membrii sindicatelor afiliate Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii au declanșat o grevă de avertisment în semn de protest față de condițiile actuale de muncă, a deficitului de personal, a salariilor inechitabile și față de neplata orelor suplimentare. Sindicaliștii au avertizat că, în absența unor soluții imediate, vor fi nevoiți să declanșeze greva generală în data de 27 noiembrie. În contextul grevei generale, activitatea în instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale va fi oprită pe termen nelimitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *