Haine și accesorii fake, la vânzare într-un magazin din Bistrița

Mai multe obiecte vestimentare despre care există indicii că ar fi contrafăcute au fost găsite la comercializare într-un magazin din Bistrița, informează Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Bistrița-Năsăud, instituție care a aplicat aplicat amenzi și a oprit temporar activitatea magazinului. De asemenea, s-a dispus oprirea de la comercializare a articolelor textile.

Potrivit unui comunicat de presă al CJPC Bistrița-Năsăud, în data de 18 martie 2024 a fost efectuată o acțiune de control la doi operatori economici care își desfășoară activitatea în zona centrală a municipiului Bistrița, fiind vorba despre LUCASKEVIN SRL (Magazin One) – punct de lucru în Bistrița, str. Dornei, nr.39 și JUST SEVEN SRL (Zireto Caffe) – Bistrița, Piața Centrală, nr.31.

În urma acțiunii de control comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

 • În cazul operatorului economic care comercializa produse textile:
  • comercializarea unor produse textile contrafăcute
  • comercializarea produselor textile fără informații în limba română
  • neafișarea datei de sfârșit a promoției sau a sintagmei “în limita stocului disponibil” în cazul produselor aflate la reducere.
 • În cazul operatorului economic care presta servicii în domeniul HoReCa:
  • utilizarea unui cântar fără verificarea metrologică efectuată la zi,
  • comercializarea unor băuturi răcoritoare fără informații în limba română,
  • constatarea unor diferențe de gramaj la unele produse de patiserie,
  • comercializarea unor produse preambalate și nepreambalate fără informații și elemente de identificare ale produselor.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat opt amenzi contravenționale în cuantum de 60.000 lei.

Totodată, în cazul magazinului a fost dispusă și măsura opririi definitive a comercializării produselor textile contrafăcute în valoare de aproximativ 5.000 lei, predate reprezentanților Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (S.I.C.E.). De asemenea, s-a mai dispus măsura opririi temporare a comercializării produselor, până la remedierea deficiențelor constatate, precum și măsura opririi temporare a prestării serviciilor și a închiderii magazinului până la remedierea deficiențelor.

În plus, polițiștii au deschis și un dosar penal în cazul magazinului care comercializa articole vestimentare.

”La data de 18 martie, în urma unor controale, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Astfel, în baza sesizării Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Bistrița, polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat controale la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, administrată de o bistrițeancă de 32 de ani, unde funcţionează un magazin. La fața locului, au fost descoperite ca fiind expuse spre vânzare, diferite articole de îmbrăcăminte şi accesorii care poartă reprezentări grafice ce indică mărci notorii identice sau similare cu mărcile larg cunoscute în România, reprezentări grafice specifice şi asemănătoare unor branduri producătoare de produse de lux sau premium. Produsele erau oferite la preţuri net inferioare celor originale regăsite în comerţ, fiind ambalate şi etichetate în mod asemănător produselor noi regăsite în magazine, fără a deține autorizații sau licenţe din partea titularilor de mărci, în vederea punerii lor în circulaţie. În urma verificărilor efectuate în magazin, au fost ridicate în vederea confiscării 44 articole de îmbrăcăminte, iar polițiștii de la investigarea criminalității economice continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În cazul operatorului economic din domeniul HoReCa, deficientele au fost remediate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *