Campania ”Iarna românilor”, Caravana Medicală și Caravana Juridică, proiecte pe care AUR le va derula pe parcursul acestui an

Campania ”Iarna românilor”, Caravana Medicală și Caravana Juridică sunt trei dintre proiectele pe care Alianța pentru Unirea Românilor le va derula pe parcursul acestui an, au anunțat vineri, într-o conferință de presă, liderii județeni ai formațiunii.

”AUR a demarat campania ”Iarna Românilor”, prin care ne propunem să ajungem în fiecare casă, pe fiecare stradă, la fiecare român care are probleme, să le auzim păsurile şi să încercăm să-i ajutăm. În cadrul acestei campanii, reprezentanţii AUR vor fi alături de cei care au dificultăţi în a trece iarna asta, cei care au trecut prin tragedii cu locuinţele şi vom încerca să-i ajutăm. Cum am ajutat şi anul trecut câţiva români care chiar au avut nevoie de ajutorul nostru, aşa vom face şi iarna asta. Campania se derulează până în 1 martie. Oricine are nevoie de ajutor este rugat să ne contacteze”, a declarat Dragoș Hârjoabă, coordonator AUR Bistrița-Năsăud.

”Caravana Medicală AUR continuă. Anul trecut, prin caravana noastră au trecut peste 12.000 de pacienți. Anul acesta vom continua să străbatem județele în care încă nu am ajuns. În loc de asistență medicală, românii au primit până acum scuze, lamentări. Scuze şi lamentări primesc şi locuitorii Bistriţei care în fiecare dimineaţă şi după-masă străbat oraşul. Tot scuze şi lamentări primim și când întrebăm ce se întâmplă cu pârtia sau când încercăm să mergem cu biciclete pe o pistă de 20 cm”, a spus și George Dumitrescu de la AUR Bistrița.

AUR a demarat și Caravana Juridică, proiect care urmărește asigurarea accesului la asistență juridică pentru toți cetățenii care nu își permit lucrul acesta. Juriștii vor acorda asistență juridică în cadrul caravanei, iar prima oprire este la Hunedoara, unde doamna avocat Mariana Vargă, judecător de peste 25 de ani, cu o vastă experiență în drept penal, civil și administrativ, va acorda consultanță. Proiectul este dedicat și promovării educației juridice și dialogului între instituțiile publice și societatea civilă, pentru respectarea drepturilor și libertăților constituționale ale cetățenilor“, a completat Loredana Baltă de la AUR Dumitriţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *