În minivacanța de Crăciun, sute de solicitări la Ambulanță! Afecțiunile digestive și consumul de alcool, printre motivele pentru care bistrițenii au solicitat sprijin medical

În acest an, perioada minivacanței de Crăciun a fost una relativ calmă anunță Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. Asistența medicală în intervalul 23 decembrie – 26 decembrie a fost asigurată de un echipaj tip C2 (cu medic), nouă echipaje tip B2 (cu asistent medical) și un echipaj care a asigurat consultații la domiciliu (cu medic).

În cele patru zile, Dispeceratul Medical Județean Integrat ISU-SAJ a preluat și tratat
un număr de 437 solicitări, din care:
 406 (92,9%) urgențe medico-chirurgicale, din care:
 285 misiuni (70,2%) au fost deservite de echipajele SAJ iar
 121 misiuni (29,8%) au fost alocate echipajelor SMURD;
 31 ( 7,9%) consultații la domiciliu” informează Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud.

Media intervențiilor, pe tură de 12 ore, a fost de 54,6 misiuni/tură, vârful activității
înregistrându-se în tura de zi din 23 decembrie 2017, intervalul orar 07.00 – 19.00, s-a asigurat managementul integrat al unui număr de 73 solicitări /12 ore. În anexă este reprezenta grafic distribuția misiunilor derulate.

Cel mai mult s-a intervenit la cazuri cu afecțiuni specifice sezonului, cu multiple afecțiuni digestive, consum de alcool. Din nefericire, în aceste zile nu au lipsit nici incidentele deosebite (accidente rutiere, traumatisme), însă niciuna nu a fost cu urmări grave, ieșite din comun.

FOTO: ARHIVĂ

error: Content is protected !!