În weekend, polițiștii au verificat peste 450 de vehicule. Zeci de șoferi au rămas pietoni

În perioada 24 – 26 mai, polițiștii au derulat o serie de acțiuni în trafic, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile din județul Bistrița-Năsăud și pentru reducerea numărului de accidente de circulație grave.

În acest context, în cadrul activităților desfășurate au fost verificate 426 de vehicule, fiind legitimate 461 de persoane. Un număr de 150 de șoferi au fost testați și cu aparatele din dotare.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 26 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 10 autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Totodată, trei conducători auto s-au ales cu dosare penale pentru infracțiuni precum cele de conducere fără permis sau sub influența alcoolului.

Unul dintre șoferi a fost depistat pe DN 15A, prin Galații Bistriței.

”La data de 25 mai, în cadrul acțiunilor preventive desfășurate, polițiștii Serviciului Rutier Bistrița-Năsăud au oprit un autoturism care rula cu viteza peste limita legală, pe Drumul Național 15A, prin Galații Bistriței. Polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto ca fiind în vârstă de 26 de ani din Reghin, iar în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta deține permis de conducere, însă îi este suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost înregistrat dosar penal, iar polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, se arată în buletinul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Un alt șofer cu nereguli a fost depistat pe DN 17D, prin Chiuza.

”La data de 26 mai, în jurul orei 23.30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au oprit pentru verificări, în apropierea unei discoteci, un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17D, prin Chiuza. La volan a fost identificat un bărbat de 31 de ani din Beclean care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, respectiv de 0,93 mg alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe și conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, mai arată Poliția.

Cel de-al treilea șofer care s-a ales cu dosar penal conducea o mașină pe DN 17D, prin Sângeorz-Băi.

”La data de 25 mai, polițiștii rutieri din Sângeorz-Băi și cei ai Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 41 de ani din oraș, aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul în cauză a fost depistat la volanul unui autoturism cu numere de Irlanda ce se deplasa pe direcția Maieru-Sângeorz-Băi și a fost oprit, pentru verificări, pe Drumul Național 17D, pe o stradă din Sângeorz-Băi. La testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital, în vederea recoltării de mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei. În continuare se efectuează cercetări de către Poliţia Oraşului Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a mai transmis Poliția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!