Încă opt străzi din Bistrița au scăpat de beznă

Primăria Bistrița a reușit să rezolve problema iluminatului public pe încă opt străzi din municipiu, anunță primarul Ioan Turc.

Potrivit edilului, municipalitatea a ales varianta montării unor corpuri de iluminat cu panou fotovoltaic.

Am rezolvat problema iluminatului nocturn pentru 8 străzi din municipiul Bistrița. Mă refer la Poligonului, Valea Stânelor, Aleea Trifoiului, Aleea Luceafărului, strada Orion, strada Astrelor, Aleea Jupiter și Aleea Uranus. Am rezolvat această problemă prin achiziționarea a 63 de corpuri de iluminat cu panou fotovoltaic. Am montat aceste corpuri pe stâlpii preexistenți. Câteva date tehnice: puterea este de 60 de wați, e nevoie de 4 ore pentru a se încărca în așa fel încât să asigure 8 ore de iluminat nocturn. Vom rezolva problema pe mult mai multe străzi din municipiul Bistrița în această manieră pentru că anul viitor vom aloca o sumă considerabilă pentru achiziționarea de corpuri de iluminat cu panou fotovoltaic. Este o modalitate mult mai ieftină de rezolvare a problemei iluminatului stradal în Bistrița decât maniera clasică – cea cu fir. Autorizații de construire pentru rețele aeriene nu mai pot fi emise, iar soluția cu fir îngropat este una foarte scumpă. Bineînțeles că vom merge și pe modalitatea cu fir îngropat, dar vom da o atenție deosebită rezolvării problemei iluminatului stradal și prin această metodă care presupune folosirea unor tehnologii de ultimă oră”, a precizat primarul Ioan Turc.

Recent, Primăria Bistrița a obținut și o finanțare de aproape 4 milioane de lei pentru un proiect care prevede extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public de pe încă 16 străzi din municipiu.

Referitor la extinderea sistemului de iluminat, această componentă include 7 străzi: Compozitorilor, George Enescu, Dinu Lipatti, Tiberiu Brediceanu, Bela Bartok, Ioan Căianu și Cimitirului.

În ce privește modernizarea sistemului de iluminat, aceasta se realizează pe 9 străzi: Ion Vidu, Lempeș, Turturelelor, Iasomiei, Cireșului, Clopoțeilor, Toporașului, Vișinului și Castanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *