Încă un milion de euro pentru digitalizarea SCJU Bistrița

Un număr de 207 spitale din toată ţara, printre care și Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, vor fi digitalizate prin PNRR, cu o investiţie totală de 150 de milioane de euro, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete.

Ministerul Sănătăţii a marcat un pas vital pentru digitalizarea sistemului public de sănătate. 207 spitale din întreaga ţară vor fi complet digitalizate, prin PNRR, cu o investiţie totală de 150 de milioane de euro”, a scris Rogobete, pe Facebook.

Potrivit acestuia, va fi securizat accesul la sistemul digital al spitalelor, se vor digitaliza arhivele, se vor face fluxuri digitalizate de date şi un sistem integrat şi interoperabil al datelor.

Mai presus de orice, digitalizarea sistemului sanitar înseamnă, pe scurt, timp câştigat. Enorm de mult timp. Experienţa pe care am acumulat-o lucrând în ATI m-a învăţat multe. Dar un lucru este cert: diferenţa dintre viaţă şi moarte se măsoară, de multe ori, în câteva secunde. Spun asta pentru că aşa poate putem aprecia mult mai bine valoarea unui minut„, a mai precizat secretarul de stat. 

Printre cele 207 spitale din țară care vor beneficia de fonduri pentru digitalizare se numără și Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița.

”Aproximativ 1 milion de euro – un nou proiect pentru digitalizare câștigat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, cu finanțare prin PNRR”, a precizat managerul unității medicale, Gabriel Lazany.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *