Incendiu la acoperișul unui imobil de pe strada Bistricioarei

FOTO: arhivă

Un incendiu a izbucnit luni seara la acoperișul unui imobil situat pe strada Bistricioarei din municipiul Bistrița, pompierii fiind solicitați să intervină pentru a stinge flăcările. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a direcționat la locul incendiului două echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere și un echipaj de pompieri cu autospeciala de intervenție la înălțime.

”Incendiul a fost lichidat rapid, în limitele găsite. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, cele aproximativ 15 persoane din imobil s-au autoevacuat sau au fost evacuate de personalul de la locul de muncă. Incendiul s-a manifestat la instalația de ventilare a aerului de la sistemul de gătit, la nivelul unei magazii cu planșeu de lemn (2 mp) precum și 1 mp acoperiș. Intervenția prompta a resurselor alocate a dus la protejarea si salvarea imobilului”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic – încălzire prin radiație a instalației de evacuare de la cuptor.