Incendiu la două vagoane ale unui tren în care se aflau peste 30 de călători

Un incendiu a izbucnit, marți, la două vagoane ale unui tren în care se aflau peste 30 de persoane și care circula pe relația Galați – Cluj-Napoca.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, incendiul a izbucnit în momentul în care trenul se afla pe raza localității Cociu, la fața locului intervenind pompierii militari cu trei autospeciale de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD.

”Intervenția pompierilor militari a fost dificilă din cauza accesului greu la locul solicitării, dar și din cauza faptului că trenul se afla sub tensiune electrică. După ce s-au luat toate masurile de siguranță, pompierii au acționat pentru stingerea incendiului și astfel s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte vagoane (patru în total)”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

În trenul accelerat care circula pe ruta Galați – Cluj-Napoca se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical la locul solicitării și au refuzat transportul la spital.

Pasagerii au fost transportați cu un microbuz aparținând ISU Bistrița-Năsăud în orașul Beclean, pentru a-și continua deplasarea spre destinație cu alte mijloace de transport.

ACTUALIZARE 1

În această seară, a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 faptul că la un vagon al trenului InterRegio 1830 Galați – Cluj Napoca a izbucnit un incendiu. Incendiul s-a produs între localitățile Cociu și Beclean. La fața locului a ajuns de urgență un echipaj din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud, Postul de Poliție Transporturi Feroviare Beclean pe Someș. Fără să țină cont de pericol, cei doi au intervenit imediat pentru salvarea și evacuarea călătorilor, deși incendiul se manifesta cu putere. Nu au fost înregistrate victime și toți cei 33 de călători au fost transbordați în stația CFR Beclean pe Someș. Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi continuă cercetările pentru a stabili cauza și împrejurările în care a avut loc evenimentul. Felicitări, Lucian și Eliza pentru curajul de care ați dat dovadă! Călătorii care v-au cunoscut în această seară au avut doar cuvinte de laudă la adresa voastră!„, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE 2

CFR SA informează că traficul feroviar este oprit între staţiile Mogoşeni şi Beclean pe Someş, din cauza unui incendiu produs la un vagon din compunerea trenului IR 1830 Galaţi – Cluj Napoca. Potrivit sursei citate, incendiul dintre vagoanele 2 şi 3 s-a produs în linie curentă, între staţiile Mogoşeni şi Beclean pe Someş, fiind afectat inclusiv firul de contact.

Reprezentanţii SRCF Cluj au trimis la faţa locului o drezină pantograf pentru intervenţia operativă necesară remedierii deranjamentului la firul de contact, însă se va putea acţiona după retragerea trenului IR 1830 în linie curentă.

Menţionăm faptul că, până la finalizarea intervenţiilor şi eliberarea gabaritului de către trenul IR 1830, garniturile care aparţin CFR Călători vor fi dublate cu locomotivă Diesel pe intervalul fără tensiune în linia de contact – IR 1830 şi R 4116 -, iar două trenuri private, formate din automotoare, vor circula în condiţii normale. Adresăm scuzele necesare călătorilor şi îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Cluj depune toate eforturile pentru remedierea deranjamentului provocat de incendiu la firul de contact şi reluarea circulaţiei în condiţii normale de trafic, în cel mai scurt timp”, a precizat CFR SA.

De asemenea, CFR Călători a informat că un început de incendiu s-a produs, marţi seara, la un vagon din compunerea trenului IR 1830 Galaţi – Cluj Napoca, a anunţat CFR Călători. Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc în halta Cociu (pe secţia Salva-Beclean pe Someş).

Din primele informaţii primite de la personalul CFR Călători prezent la faţa locului, cea mai probabilă cauză este o sursă externă vagonului, începutul incendiului fiind semnalat în zona cabinei wc. A fost solicitată intervenţia pompierilor. Pentru analiza în detaliu a începutului de incendiu se va constitui o comisie de cercetare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *