FOTO: Incendiu la o casă din Bistrița Bârgăului. O femeie și un copil, transportați la spital

Un puternic incendiu a cuprins, luni dimineața, o casă din localitatea Bistrița Bârgăului, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. O femeie și un copil au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

La fața locului au fost direcționați pompierii militari de la Stația Prundu Bârgăului, cu mai multe echipaje de intervenție, inclusiv un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.

O femeie în vârstă de aproximativ 20 de ani prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare. Ea a fost găsită la o locuință învecinată.

”Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a preluat femeia de 20 de ani, precum și un copil (copilul nu prezintă arsuri) în vederea transportării la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale amănunțite”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Pompierii au reușit să localizeze incendiul și să stabilească și cauza care a dus la producerea lui.

”Incendiul a fost provocat de o explozie (acumulare de gaz) la o butelie montată aseară la un aparat de gătit (aragaz). Întreaga casa, pe o suprafață de aproximativ 120 mp a fost afectata de incendiul care se manifesta cu flacără deschisa si degajare mare de fum”, a mai precizat ISU Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE

Potrivit Spitalului Județean de Urgență Bistrița, tânără a fost transferată la o unitate medicală din Iași.

În urma incendiului izbucnit la o casă din localitatea Bistrița Bârgăului, la Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița au fost aduse două victime, un copil în vârstă de un an și mama acestuia, în vârstă de 20 de ani. Băiețelul a suferit o arsură minoră de gradul I pe obrazul stâng și, după ce a primit îngrijirile specifice în UPU Pediatrie, a fost externat cu recomandări medicale. Mama copilului, care a fost adusă intubată de echipajul de terapie intensivă mobilă, a suferit arsuri prin explozie de gradul I și gradul II pe aproximativ 16% din suprafața corpului (la nivelul feței, antebrațelor, mâinilor, feselor și genunchilor). Pacienta a beneficiat, la UPU-SMURD, de investigații clinice și paraclinice în urma cărora medicii au decis transferarea acesteia la Centrul de arși de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași”, a transmis Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *