Incendiu la o gospodărie din localitatea Josenii Bârgăului, cauzat de un scurtcircuit la instalația electrică

Vineri dimineața, pompierii din Bistrița-Năsăud au intervenit pentru stingerea unui incendiul izbucnit la o gospodărie din localitatea Josenii Bârgăului.

Potrivit Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, alerta s-a dat în jurul orei 06.45, Dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrița – Năsăud direcționând în zonă mai multe echipaje de pompieri militari, de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și Detașamentul de Pompieri Bistrița, respectiv pompierii voluntari de la SVSU Josenii Bârgăului.

Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la mai multe imobile dintr-o gospodărie și amenința să se extindă la alte case de locuit, distanța de siguranță dintre imobile fiind foarte mică. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Pompierii militari de la Garda de Intervenție Prundu Bârgăului și de la Detașamentul de Pompieri Bistrița au acționat pentru localizarea focarelor, protejarea vecinătăților și evacuarea bunurilor din zonele afectate de incendiu. Unul din proprietari a suferit un atac de panică, a primit asistență de la echipajul de paramedici SMURD, dar nu s-a impus transportul acestuia la spital. S-a reușit evacuarea aparaturii electrocasnice și a elementelor de mobilier care nu erau fixate în imobil (casa de locuit). Alimentarea autospecialelor s-a realizat din râul Bistrița, peste un dig de patru metri”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Suprafața totală afectată de incendiu este de aproximativ 180 mp, constând în bucătăria de vară (locul de unde a izbucnit incendiul), o anexă alipită, respectiv acoperișul casei de locuit, de asemenea, alipită de anexa intermediară.

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de cauze de natură electrică (scurtcircuit electric) – priză sau întrerupător defect în bucătăria de vară.

error: Content is protected !!