Începând cu următorul an școlar, reguli noi pentru acordarea de burse elevilor

Începând cu următorul an școlar, Ministerul Educației va schimba regulile în ceea ce privește acordarea de burse elevilor, potrivit ministrului Ligia Deca.

Într-o conferință de presă susținută la Bistrița, ministrul a precizat că în acest an școlar se păstrează aceleași reguli, dar situația se va schimba din anul școlar 2024 – 2025 deoarece se lucrează la o serie de modificări în metodologia de acordare a burselor școlare.

Dosarele de bursă se aprobă anual. Odată ce dosarul este aprobat, este un drept câștigat. În acest an școlar, bursele se vor acorda după metodologia actuală. Am lucrat la o serie de modificări în metodologia de burse și câteva modificări pe norma primară, ca să putem diferenția între bursa de merit pentru medii peste 9,50 și premii la concursuri și olimpiade și o bursă de reziliență, care să meargă până la 30% din clasă, după ce scădem bursele de merit, și care să se acorde – ne dorim noi, asta vom propune – în prag de medie 7 și cu un prag de absențe, ca să asigurăm și prezența. Asta va fi propunerea noastră, detaliile vor fi în metodologie, și va putea fi aplicată pentru anul școlar următor”, a declarat ministrul Ligia Deca, la Bistrița.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, peste 23.000 de elevi din cei circa 48.000 beneficiază de burse școlare, existând chiar și situații în care elevi care au media sub 5 beneficiază de bursă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *