Începând de vineri, luminile de întâlnire sau luminile diurne sunt obligatorii pe toate drumurile publice

Începând de vineri 16 iunie, șoferii vor fi obligație să folosească luminile de întâlnire sau luminile de circulație diurnă pe toate categoriile de drumuri publice din România.

Modificările la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice au fost promulgate de președintele Iohannis pe 12 iunie și publicate deja în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare pe 16 iunie.

Astfel, articolul 44, alineatul 2 se modifică în felul următor: “În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”.

Totodată, articolul 108 alineatul (1) litera a), punctul 7, prevede sancțiuni pentru cei care nu respectă această obligație: ”nerespectarea obligației de a folosi și pe timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă, pe toate categoriile de drumuri publice atrage după sine sancțiunea unei amenzi și două puncte de penalizare”.

În trecut, legea prevedea obligaţia folosirii în timpul zilei a luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulaţia diurnă doar pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!