Început de an şcolar în plin şantier, în mai multe unități de învățământ din Bistrița-Năsăud

FOTO: arhivă

Noul an școlar va începe în plin șantier în mai multe unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud, potrivit informațiilor prezentate de șeful Inspectoratului Școlar Județean, Cristian Nicula.

Miercuri, în ședința Colegiului Prefectural din luna august, Cristian Nicula a precizat că în aproximativ 20 de școli din județ sunt deschise șantiere.

Printre acestea se numără și unități de învățământ din municipiul Bistrița. Lucrările în unele din aceste școli vor fi finalizate până la începutului anului școlar, în vreme ce în altele școala va începe în șantier.

În noul an școlar, Liceul de Servicii va intra în casă nouă, la fel și Liceul de Muzică. Avem unele emoții pentru Școala Gimnazială nr. 1, dar și acolo lucrările sunt destul de avansate. Am discutat ieri cu inginerii firmei care se ocupă de reabilitare și ne-au promis că vor încerca să finalizeze tot procesul de reabilitare până la începerea anului școlar. La Colegiul Național Liviu Rebreanu e clar, anul acesta nu se va da în folosință, ci doar în 2024. Acolo au fost niște lucrări neprevăzute, cu infiltrații în subsol. E mai complicată reabilitarea unei clădiri mai vechi, dar stadiul lucrărilor este unul destul de avansat”, a spus Cristian Nicula.

Pe lângă Bistrița, lucrări de reabilitare mai sunt și la Beclean.

”Avem un proiect spectaculos de modernizare a Școlii Gimnaziale Grigore Silași, dar acolo copiii sunt deja relocați în alte spații care aparțin tot școlii gimnaziale”, a spus Cristian Nicula.

Șantiere sunt și în alte unitățile de învățământ din localitățile Teaca, Feldru, Chiochiș, Năsăud, după cum urmează:

Anul acesta nu avem probleme la fel de mari ca anul trecut, când am avut o sincopă la Silivașu de Câmpie și am reușit destul de târziu să intrăm cu copiii în școală. Mă bucură faptul că avem proiecte în derulare, dar și proiecte care se pregătesc. Spre exemplu, Primăria Năsăud pregătește un proiect pentru reabilitarea liceului și e într-un stadiu destul de avansat cu proiectul. Sper să reușească să îl depună”, a mai spus Cristian Nicula.

Noul an școlar va începe pe 11 septembrie. În Bistrița-Năsăud, clopoțelul va suna pentru aproximativ 49.500 de elevi, cu circa 1.500 de elevi mai mulți decât anul școlar anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *