FOTO: Interes crescut pentru cursul de iniţiere în tehnica tăierilor la speciile pomicole; participanți din mai multe județe

Zeci de pomicultori din mai multe județe ale țării au participat, la sfârșitul lunii trecute, la cursul de iniţiere în tehnica tăierilor la speciile pomicole, organizat de Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa.

Interesul crescut pentru acest curs s-a reflectat printr-o participare numeroasă care a însumat 87 de pomicultori din județele Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Cluj, Sălaj și Sibiu”, au precizat reprezentanții Stațiunii Pomicole Bistrița.

Cursul a avut două componente: una teoretică, susținută în sală de drd. ing. Chiorean Anca şi drd. ing. Roşu-Mareş Smaranda, și alta practică, susţinută în teren de director dr. ing Zagrai Ioan și drd. ing. Chiorean Anca, asistați de tehnician Haja Florin şi ing. Precup Laurenţiu.

Participanţii au aflat tainele formării coroanelor la speciile pomicole în primii ani după plantare, întreţinerea lor după intrarea pe rod, precum şi informaţii utile referitoare la tratamentele fitosanitare care trebuie aplicate pentru obținerea de roade bogate şi menținerea unei livezi sănătoase”, au mai precizat reprezentanții Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistriţa.

Organizatorii cursului menționează că interesul mare pentru astfel de activităţi îi determină să continue şi în anii următori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *