INTERVIU-BOMBĂ cu Nicolae Moldovan! Ce ziceți, are șanse de președinte la Consiliul Județean? S-ar băga la tăvăleală cu „prietenul” Radu Moldovan pentru funcția-supremă, promisă lui Ivan din Poiana Stampei ?

INTERVIU cu Nicolae Moldovan, omul din umbră! De ce numărul 2 NU are voie să devină numărul 1?

Primarul Nicolae Moldovan l-a făcut om mare pe Radu Moldovan și cam pe toți PSD-iștii care s-au refugiat la el pe colegiu și au devenit deputați și senatori. Asta în vremuri de restriște, când PDL-ul făcea legea.

Nicolae Moldovan e numărul 2 în PSD și are 6 mandate de primar. Eu spun că are minim 10.000 de voturi la șosetă de pe întreaga zonă și cunoaște politică pe stil PSD.

Tovarășul George Maior (fost director Al Serviciului Român de Informații )se trage de pe-acolo, deci cu „sistemul” e treaba bună!

George Maior și Liviu Maior, CETĂȚENII DE ONOARE AI BECLEANULUI

E om de treabă, spun mulți și se pensionează din funcția de primar! I-am luat un interviu în care l-am întrebat chestii faine: despre blatul cu PNL, despre dezastrul  PSD-ului din alegerile trecute , despre viitor, i-am zis că NU-i așa mare pe cât crede și că a pierdut 40% din votanți în 4 ani. Așa arată cifrele.

Dincolo de astea, NU am înțeles de ce locul 2 NU poate fi locul 1!

Interviul a fost de fapt un test : să vedem dacă l-ar ține o tăvăleală cu Radu Molodovan. Fix prietenul pe care l-a făcut deputat. De 2 ori. Și mai apoi, cel care a devenit președinte la CJ și a transferat PSD-ul pe persoană fizică.  

Evident că Nicu Moldovan a simțit capcana și a dat-o fain de tot. Că NU se bagă, că mai vede el, că el își vede de-ale lui, că cetățenii, că sondajele, că administrația, etc!

Nicu Moldovan, despre blaturile cu PNL-ul! „Imbatabilul” din Beclean a pierdut 40% din votanți, în 4 ani și zice că-n 2024 vor fi surprize!

Reporter: – Vă aflați la al 6-lea mandat. Vasile Dâncu vorbește despre retrageri în glorie, inclusiv în cazul lui Radu Moldovan. D-voastră veți mai candida pentru Primăria Beclean?

 N. Moldovan: – NU candidatul decide, ci electoratul. Electoratul , mă refer la cei din orașul Beclean și alt electorat: al Județului sau dacă vă gândiți la național… În timpul unei responsabilități acordată de electorat până în 2024…. eu nu pot discuta de ceva viitor.

Reporter: -Ați fost reținut în a declara și există zvonuri că NU mai vreți la Primărie!

N. Moldovan: – Am o responsabilitate pe un mandat fix, clar, până în 2024. Eu nu pot vorbi ce va fi! Sunt situații când electoratul poate lua atitudine și vom vorbi despre alte perspective la momentul respectiv. Dacă va fi cazul! Eu sunt fidel cetățenilor care mi-au dat votul și respect  acest mandat pe care mi l -au atribuit până în 2024 .

 Reporter: – Dacă sondajul va spune că d-voastră sunteți favorit, doar așa veți candida!

N. Moldovan:  – Corect!

Reporter: – V-ar fi teamă de alegeri din 2 tururi?

 N. Moldovan: – Nu mi-a fost frică niciodată , dar eu sunt la dispoziție… 6 mandate, trup și suflet de dimineața și până seara…. Nu am nicio teamă, decât să-mi fac datoria !

 Reporter: – Ați amintit de 6 mandate, care sunt multe, dar am niște cifre care demonstrază că NU sunteți imbatabil, deoarece în 2016 ați avut 75% și ați scăzut cu 40%, în 4 ani.

N. Moldovan: – În 2016, tot dvs. spuneați că eu controlez totul la 75% iar acum spuneți că NU mai controlez totul. Acuma, ar trebui să vă decideți.

 Reporter: – Exact asta am vrut să lămurim!

N. Moldovan: – Asta poate să decidă electoratul….

 Reporter: – Dar să NU uităm că și în 2016 ați pierdut 1.500 de voturi. Asta doar în  4 ani!

N. Moldovan: – Nu am pierdut 1.500…. A fost o altă conjunctură, o altă siglă…

Reporter: – Pe cine au pus ștampila cei 1.500? Că NU s-au mai regăsit pe buletinul dvs.

 N. Moldovan: – A fost un an de pandemie… dacă luați cifrele unei firme nu se pot compara situațiile . Așa e și la partide!

Reporter: – Am vrut să-mi explicați cum a pierdut PSD-ul 1.500 de voturi, pe Beclean!

N. Moldovan: – Erau niște condiții pandemice aparte!

Reporter: – Deci, NU este un semnal că beclenarii se pot sătura?

N. Moldovan: – O să vedem în 2024!

Reporter: – De ce a pierdut PSD toate alegerile din 2020 și NU a răspuns nimeni, nicio demisie? S-a pierdut așa: Primăria Bistrița, comuna Șanț, orașul Năsăud, majoritatea la Consiliul Județean!

N. Moldovan: – Au răspuns candidații prin faptul că au pierdut mandatele!

Reporter: – Dar din liderii PSD nu a răspuns nimeni!

N. Moldovan: – A fost un an mai aparte 2020. A fost o bulversare internă a PSD-ului, cu liderii naționali, le-am analizat, am învățat din mai multe lucruri și în 2024 , vă garantez că veți avea o surpriză.

 Reporter: – E adevărat că dvs ați controlat PNL-ul și de aceea ați ajuns la 6 mandate?

N. Moldovan: – Păi se spune că eu controlez și UDMR-ul. Când s-a deciz vicepriarul, eu am ieșit din sală, tocmai ca să NU fiu acuzat de astfel de chestiuni!

Reporter: – Eeeei, aranjamentele se puteau face dinainte! De ce NU ați avut opoziție, 6 mandate?

 N. Moldovan: – Am făcut lucruri vizibile. Oamenii vor să faci lucruri vizibile. Nu cred că puteți găsi reușite similare la o altă adminisrație de 12.000 de oameni, cum e Becleanul!

Reporter: – Nici măcar Județul?

N. Moldovan: – Poate că da, dar nu e corectă comparația. Județul are anumite oportunități, anumite investiții…. Ar trebui să mă comparați cu orice oraș din România, la nivelul orașului Beclean. Și NU cred că găsiți un singur oraș de nivelul orașului Beclean la asemenea reușite administrative. Eu vă spun că mă pot compara cu orice administrație!

Reporter: – Deci, NU controlați PNL-ul?

N. Moldovan: – Nu!

Despre Becleanul cel fantastic! Nicu Moldovan explică rețeta succesului! De ce NU s-a realizat un parc industrial !

Reporter: – Cei care vă contestă asta spun: că e spoială pe Beclean!

N. Moldovan:  – Eu mă bucur că am contestatari. Asta însemnă că NU controlez tot!

Reporter: – Becleanul are turism, biciclete, autobuse electrice, dar Nu sunt locuri de muncă! Economic, e praf, mai ales acum, cu falimentul Dan Steel! De ce abia acum v-ați orientat spre construcția unui parc industrial?

N. Moldovan: – Nu erau eligibile! Numai municipiile erau eligibile pentru parcuri industriale. E singura dată când suntem eligibili și avem un grant pentru această investiție!

  Reporter: – Nici prin PNDL NU erați eligibili?

N. Moldovan: – Nici!

Reporter: – Dar Primăria ar putea face ceva să atragă investitori?

N. Moldovan: – Nu poate. Vă dau un exemplu. Juristul de la Leoni, Deneș Daniel a venit și mi-a propus acea extindere care s-a făcut la Bistrița. S-a vrut la Beclean. Și au venit la interviuri 100 de oameni. Extrem de puțin! ei aveau nevoie de 10.000 de locuri de muncă! De aceea, marile  firme se orientează spre municipii. Beclean are șomaj de 1-2% …. Noi NU găsim oameni pentru nimic. Nu avem forță de muncă!

Reporter: – Deși în Prundu Bârgăului există secții: Rombat, Comelf. Primăria poate oferi facilități, impozite scăzute etc?

N. Moldovan: – Nu putem compara, dar și noi putem oferi facilități. Avem companii importante, Megatitan, RomFulda și-a transferat activitatea… Întâi de toate, trebuie să existe cerere, iar noi a trebuit să găsim zona ideală de dezvoltare. Și cred că am găsit-o!

Reporter: – Deși NU există viață economică!

N. Moldovan: – Orientarea turistică a unui oraș crează oportunități pe termen lung. Și se vede că am făcut cea mai bună investiție din zonă: să deschidem turismul!

Reporter: – Becleanul NU are viață culturală!

N. Moldovan: – Chiar acum se termină cel mai important centru cultural, care se ridică la nivelul Bistriței. Dincolo de asta, a fost o situație specială cu pandemia, dar veți vedea că inclusiv pe această zonă veți avea surprize!

Reporter: – Partea de sport?

N. Moldovan: – Cei care contestă spun diverse: că NU există echipă de fotbal. Ei, acum există! Dar sportul e în regres în toată România. Am început un proiect frumos, avem 1 echipă de fotbal și cred că cei responsabili vor duce echipa acolo unde îi este locul.

Reporter: – Câte mandate considerați că sunt prea multe?

N. Moldovan: – Întotdeauna câte mandate îți oferă cetățeanul. Dacă ți le oferi tu, e mult și 2. Dar dacă cetățenii îți oferă un mandat prin vot direct, ești obligat să-l duci la capăt.

Despre centura de 1.5 kilometri care s-a făcut după 10 ani de promisiuni! Tot e bine, zice Nicu Moldovan, deoarece e prima din Județ!

Reporter: – De ce se face atât de târziu, centura ocolitoare a Becleanului? După 6 mandate?

N. Moldovan: – Pentru că abia acum ne putem implica DIRECT! Este primul parteneriat din România pe care l-am inițiat cu primari din România! E primul de acest gen din țară!

Reporter: – În 2012, Ponta Nu a făcut-o, în 2016, Dragnea NU a făcut-o…

N. Moldovan: – Nu am avut posibiltatea asta. Am făcut lege pentru chestiunea asta: Ordonanța 101, prin care o Primărie poate să ajute în acest sens!

Reporter: – Ați spus în 3 campanii electorale că veți face. S-au pierdut 10 ani.

 N. Moldovan: – Păi NU din cauza mea! De ce Nu s-a făcut a Năsăudului sau a Bistriței. S-au pierdut 20 de ani!

Reporter: – A Clujului s-a făcut!

N. Moldovan: – Nici a Clujului!

 Reporter: Ce ocolește Gherla…

N. Moldovan: – Aia nu e a Clujului, dar NU vreau să dau exemple negative dar vreau să fiți pertinent!

Reporter: – D-voastră NU aveați cum, așa susțineți?

N. Moldovan: – Îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar asta e realitatea! Că-n 2020, când era Ministru al Transportului domnul  Bode, atunci s-a inițiat acea Ordonanță. Nu s-a putut pân-atunci să urgentăm , să ne implicăm…

Reporter: – Iar în campaniile anterioare, cu Ponta și Dragnea?

N. Moldovan: – Am spus-o foarte clar că dacă NU era în master planul de transport din 2015, nici acum nu o puteam face. Noi am făcut toți pașii! O să vedeți a Bistriței când se face. Un așa demers durează 7 – 8 ani. O să vedeți câți ani durează la Bistrița…. un proiect care nici nu depinde de tine… D-voastră ați vrea să se facă peste noapte, dar NU se poate!

Reporter: – E mult 10 ani pentru 1 kilometru jumate!

 N. Moldovan: – De ce NU s-a făcut a Bistriței, a Năsăudului? Ministerul a făcut reabiltarea DN 17, s-a finalizat în 2010….. iar în 2015 am reușit să punem în master-plan centura și acum implementăm… Noi construim 1.2 kilometri dar CNAIR-ul are încă 4 kilometri, un proiect care merge în paralel cu cel existent, al nostru.

Reporter: – Deci, să înțelegem că nu aveați nicio pârghie?

N. Moldovan: – Nu puteam să face nimic, nicio trecere de pietoni pe Drumurile Naționale.

Reporter: – Eu pun problema cu ce ați promis în 3 campanii electorale.

N. Moldovan: – O să vedeți și pe ceialți care au promis… În cât timp le fac ei…

Reporter: – Domnul Simionca a dat o lege , care zice că-n maxim 5 ani să fie gata!

N. Moldovan: – O să vedem când se pune în aplicare legea dânsului! Foarte bine că a dat-o, dar au trecut 2 ani și nu s-a întâmplat mai-nimic!

Reporter: – Și domnul Radu Moldovan a zis: că se face, că facem studii…

N. Moldovan: – Bun. O să vedem. În fiecare an noi am făcut pași, studii, dar atât durează!

Despre Ivan din Poiana Stampei, candidatul-marionetă la Consiliul Județean, anunțat de Radu Moldovan!  

Reporter: – Cine stabilește candidatul PSD pentru anumite funcții?

 N. Moldovan: – Eu cred că persoana care are cea mai mare experiență a unei funcții!  Persoana care știe cu ce se confruntă acea funcție. Dar, în final, va decide electoratul. Noi decidem poziții, nume, prenume, dar electoratul e cel care validează.

 Reporter: –  Dar e ca la comuniști, decide liderul suprem, NU aveți un statut?

N. Moldovan: – Nu,nu,nu.. Ne-am întâlnit într-un cerc restrâns undeva în primăvară, iar acum cu toți primarii… și propunerea vine din partea cuiva…  De data asta propunerea a  venit din partea lui Radu Moldovan.

Reporter: – Dar dacă NU iese Ivan, cine răspunde?

 N. Moldovan: – Nu știu asta cu răspunderile…. nu știu dacă va fi cazul…

Reporter: – Credeți că Bogdan Ivan are sprijinul primarilor, că totuși e băiat din Moldova, din Poiana Stampei?

N. Moldovan: – A lucrat foarte mult cu primarii, nu am văzut nicio reacție că NU ar avea sprjinul.

Reporter: – Nu credeți că e forțat, un pic? A fost purtător de cuvânt și acum e desemnat pentru funcția de președinte?

N. Moldovan: – Are o dublă răspundere: o parte benefică, deoarece poate face o strategie! Dar are și o repsonsabilitate: va trebui să se valideze. Electoratul ne analizează și ia decizia cea mai bună!

 Reporter: – Șeful d-voastră l-a mai nominalizat pe Niculae, la Bistrița, apoi pe candiatul PSD din comuna Șanț și s-a pierdut!  Va fi similar și în cazul Ivan?

N. Moldovan: – Nu sunt similare. La Bistrița, domnul Crețu nu a mai candidat, iar viceprimarul era opțiunea cea mai bine-venită!

Reporter: – Eu mă refeream la strategia președintelui de partid de a anunța prea-devreme un candiat și după ce se pierd alegerile NU răspunde nimeni!

 N. Moldovan: – În alegeri poți să ai surprize. Și să pierzi cu persoana pe care ai nominalizat-o.

 Reporter: – S-a pierdut Bistrița, Năsăudul, comuna Șanț.  Și nu ați spus nimic!

N. Moldovan: – AM spus, s-a discutat!

Reporter: – Punctual: ați fost de acord cu comuna Șanț?

N. Moldovan: – Eu mă ocup de candidații din zona Beclean.

 Reporter: – S-a discutat în forumurile de partid?

 N. Moldovan: – Da, s-a discutat.

Reporter: – Și la Năsăud, la fel?

N. Moldovan: – Romocea era cel mai bun…Era primarul în funcție…

Reporter: – Cei mai buni au fost perdanți….

N. Moldovan: – Se întâmplă și astfel de situații. Într-o viață de partid se întâmplă și astfel de situații…

Reporter: – Și la CJ s-a pierdut majoritatea….

N. Moldovan: – V-am spus: 2020 a fost un an atipic și NU putem face o analiză strict matematic. A fost un an cu anumite temeri, cu constrângeri, iar electoratul s-a comportat în mod atipic.

PSD Bistrița – Năsăud a intrat pe persoană fizică? Ce zice Numărul 2 despre numărul 1?

Reporter: – D-voastră controlați Colegiul Beclean. În 2012 ați coordonat campania PSD. Ulterior, PSD a devenit pe personă fizică, doarece avem un președinte care face nominalizările cum are chef, comunicarea e exclusiv pe președinte.

N. Moldovan: – Radu Moldovan e o persoană vizibilă, e președintele CJ, e vicepreședinte PSD la nivel național și ai impresia că ceilalți Nu se văd. Dar în interior, situația nu e așa. Noi avem opinii divergente, constructive, dar întotdeauna primarul va fi cel mai vizibil, preșdintele CJ e cel mai vizibil….E normal acest lucru.  

Reporter: – Deci, PSD NU e pe persoană fizică, deși s-au pierdut 4 alegeri la rând și să NU fie nici măcar o demisie…

N. Moldovan: – La Parlamentare am câștigat 3 mandate…. Nu s-a pus problema! Împreună am decis anumite strategii pe care ni le-am asumat. Și nu poate răspunde o singură persoană, care e cea mai vizibilă.

Reporter: – Tot board-ul de conducere ar putea fi regândit, dar în fine, e o chestine internă ce vă privește!

 Despre tentația PUTERII: funcția de președinte la Consiliul Județean!

Reporter:  – De ce în anul 2012, Radu Moldovan a putut fi președinte la CJ, care NU avea experiență administrativă iar d-voastră sunteți condamnat de PSD să rămâneți la Beclean?

N. Moldovan: – Așa s-a decis atunci!

Reporter: – Eu vorbesc de-acum înainte! Dacă sunteți așa de bun și NU vă putem compara cu nimeni din țară, după cum ziceați…. De ce Nu puteți fi variantă de președinte la CJ?

N. Moldovan: – Nu se pune problema atâta timp cât avem un candidat desemnat! Eu fac o activitate administrativă până în 2024 nu iau o decizie fără să mă consult cu cetățenii

Reporter: – Și întrebați oamenii dacă aveți voie la Județ sau cum e?

N. Moldovan: – Cât timp cetățenii acestei comunități vor să fiu la orașul Beclean, voi pleda pentru activitatea pe care o desfășor. Nu se pune în discuție o chestiune viitoare.

Reporter: – De ce NU sunteți d-voastră prima variantă a PSD-ului și e băiatul din Poiana Stampei?

N. Moldovan: – Așa s-a decis… Este o decizie pe care o respectăm. Noi toți cei din PSD.

Reporter: – S-a decis că NU sunteți d-voastră varianta PSD la Consiliul Județean?

N. Moldovan: – Așa s-a decis. Și nu am fost pus în această situație pentru că eu îmi fac datoria și respect opțiunile electoratului din Beclean!

 Reporter: – Ierarhic, cine e locul 2?

N. Moldovan: – Ierarhic, să prespunem că eu: PREȘEDINTE EXECUTIV!

Reporter: – Deci, eu înțeleg că președintele executiv rămâne la Beclean!

N. Moldovan: – Dacă așa înțelegeți…

Reporter: – Dar dacă vrea electoratul…

N. Moldovan: – Electoratul decide, v-am zis!

Reporter: – Iar dacă electoratul vă vrea la Județ?

N. Moldovan: – Nu știu, nu cred….

Reporter: – Cine răspunde dacă se pierd alegerile cu Ivan?

N. Moldovan: – Noi respectăm deciziile electoratului, v-am zis!

Reporter:  – Cât de grea vă este geanta? Că spun dușmanii că viceprimarul PNL vă duce geanta?

N. Moldovan: – Fiecare are atribuțiile lui, dar eu respect activitatea colaboratorilor: a viceprimarului, a consilierilor. Asta e așa, o chestiune răutăcioasă!

Reporter: – Așa, pe final, una de rămas-bun: nu credeți că beclenarii au dreptul să se sature?

N. Moldovan: – Vom vedea din sondaje în 2024 dacă își are sens această întrebare!

Întrebare pentru cititori: ce ziceți, se bagă Nicu Moldovan la Consiliul Județean?

PSD-ul a avut întotdeauna capacitatea de a ține în interior scandalurile. Retragerea strategică a lui Radu Moldovan lasă portițe deschise pentru cei cu alte viziuni interne. Dacă Vasile Dâncu va fi epurat din interior, Radu Moldovan pierde un pilon important la nivel central și PSD-ul se vede nevoit să-și regândească strategiile.

Băiețașul din Poiana Stampei NU are nicio șansă pentru funcția de președinte la CJ și e greu de înțeles de ce Dâncu și Radu Moldovan îl tot forțează pe ăsta micu ‘. S-a văzut în 2020 că strategiile lor au fost falimentare pentru PSD.

Bogdan Ivan NU are șanse din 2 motive: că-i moldovean și că-i marionetă! Iar marele PSD ar risca enorm dacă l-ar arunca în luptă. Eu cred că-i vor trage preșul lui Ivan, fix cu 1 an înainte de alegeri. Și vor băga la înaintare pe un altul, susținut de primari.

Dacă va fi sau NU omul din umbră, asta rămâne de văzut!