INTERVIU cu Dragoș Hârjoabă, liderul AUR pe județ! Să fie omul care va RUPE sistemul?

Dragoș Hârjoabă e președintele AUR pe județ, partid care stă la pândă și e gata-gata să ia puterea. Lupta anti-sistem a început pe mai multe fronturi iar Hârjoabă e cel care coordonează organizațiile locale AUR.

 

Despre eventuale blaturi cu PSD-ul , despre partidele de vânătoare alături de Radu Moldovan și alte planuri secrete, într-un interviu savuros, pentru Ziar de Bistrița.

Reporter: – Care sunt motivele pentru care ați ales să intrați în politică ?

Dragoș Hârjoabă: – Adevărul e că nu am vrut să intru în politică! NU m-am gândit vreodată să intru în politică deși am fost curtat de mai multe partide! Acum a fost momentul în care am rezonat și am spus: DA!

Reporter: – Puteați alege USR, PNL , PSD… De ce AUR?

Dragoș Hârjoabă: – Sunt unele partide care lucrează împotriva intereselor naționale sau lucrează pentru interesele LOR, de grup! În cazul meu, a venit George Simion la mine anul trecut în decembrie și a fost discuția de genul nu-ți ofer nimic, dacă vrei să alergi pentru partid, dacă poți oferi ceva fără să iei, haide! Ei bine, asta a fost marea provocare pentru mine!

Reporter: – Doctrina v-a convins ? Sau George Simion?

Dragoș Hârjoabă: – ideea de doctrină la actualele partide nu există ! Claudiu Târziu și Sorin Lavric lucrează la un program politic bazat pe conștiința românească numită Mihai Eminescu! Acum avem PNL de dreapta care a luat măsuri sociale și invers.

Reporter: – Lumea va asociază cu Vladimir Putin , cam ăsta e trendul creat de televiziunile naționale!

Dragoș Hârjoabă: – NU am înțeles ideea acestei asocieri! Mai ales că George Simion, care a luptat pentru Unirea Basarabiei. Este interzis și în Basarabia este interzis și în Ucraina el nu are dreptul să intre în țările astea!

Reporter: – …. Ca să fie ” acoperit!”

Dragoș Hârjoabă: – Eeee, acum se lucrează cu etichete. Așa e și în cazul meu, în cazul celor care mă înjură pe facebook…

Reporter: – Ce ați crezut? Că politica e o fată mare? Ați știut în ce vă băgați, iar acum nu intrați pe Facebook că vă enervează politica pt că e murdară… Ciudat!

Dragoș Hârjoabă: – Eu nu mai răspund la mesaje, nu intru pe Facebook…. Momentan NU mi-am dezvoltat imunitatea aceea și vă spun sincer că sunt deranjat de unele asocieri sau comentarii.

 

Ce zice George Simion despre șeful PSD din Județ! Știați că cei 2 au vânat laolaltă?

Reporter: George Simion a bătut la ușa d-voastră? Sau cineva l-a informat despre Dragoș Hârjoabă? Pentru că există zvonuri că Radu Moldovan, colegul de vânătoare, v-a recomandat la Simion, să preluați AUR pe Județ!

Dragoș Hârjoabă: – colegul de vînătoare? E un pic forțată exprimarea. E adevărat că am participat la trei sau patru partide de vânătoare la care a fost și Radu Moldovan.

Reporter: – Cine le-a organizat?

Dragoș Hârjoabă: – Directorul de vânătoare de la Ursul Brun!

Reporter: – Aaaa, omul lui Larionesi, cetățeanul de onoare al județului… Este adevărat că la vânătoare să iau decizii cele mai importante ca și pe vremea lui Ceaușescu? Atunci când se încarcă arma sunt unele momente unde se pot lua decizii….

Dragoș Hârjoabă: – Eu am alt mod de a înțelege vânătoarea.

 

Reporter: – Electoral, s-ar putea să nu vă avantajeze faptul că ați vânat cu Radu Moldovan!

Dragoș Hârjoabă: – Eu am intrat în Asociația Someșul în 2007 pe fondul de vânătoare, Radu Moldova NU a venit niciodată. Dacă ar fi fost o relație de prietenie ar fi venit încă de pe-atunci. Eu sunt micuț în acest tip de povești.

Reporter: – Să știți că sunteți micuț dar în sondaje ar avea un număr important de voturi. Există o voce că s- ar putea ca AUR să intre la guvernare. Claudiu Târziu crede că AUR va lua peste 50%.

Eu aș zice că în diaspora sigur veți trece de 50%! În țară e vorba de structuri, de interese… e mai complicat. Deci, NU sunteți așa micuț cum credeți și încet încet intrați în vizorul celor mari. Aveți prietenii cu șefii PNL și PSD?

Dragoș Hârjoabă: – NU am nicio relație de prietenie cu liderii altor partide. Apreciez lucrurile bune făcute și de unii și de alții.

Reporter: – Încet încet intrați în liga celor mari! În primă fază va trebui să reveniți președinte, mai ales că momentan sunteți interimar.

Dragoș Hârjoabă: – NU e o muncă ușoară să faci organizații, să găsești oameni pe care ajungi să-i cunoști și împreună să luptăm pentru un crez.

Reporter: – Să zicem că veți face organizații și deveniți președinte. Unde vezi candida? Va trebui să luptați cu Radu Moldovan, prietenul vânător !

Dragoș Hârjoabă: – Și d-voastră puneți etichete și spuneți colegul cu care ați vânat…. Nu am ascuns că au fost la 3 sau 4 partide de vânătoare la care a participat și Radu Moldovan. Nu suntem colegi de vânătoare, nu am stat la pândă în același loc, nu am fost la chefuri. Tot din prisma vânătorii, anul trecut la Consiliul Județean știind că vine ministrul Barna, l-am rugat pe președintele CJ să mă invite la întîlnire.

Reporter: – Ce v-a zis ministrul Barna?

Dragoș Hârjoabă: – Tantocz Barna joacă după cum cântă ONG-iștii!

Reporter: – Și d-voastră jucați pentru români deși vânați din plăcere. De ce omorâți urșii din plăcere ca Ceaușescu și ca Năstase și ca Dragnea ?

Dragoș Hârjoabă: – Numărul animalelor se poate ține sub control doar prin vânătoare! Vânătoarea ține de masculinitate… O ai în instinct!

Reporter: – Păi așa, ajungem la Eustachie, Sfântul vânătorilor pe care-l are Radu Moldovan agățat în birou, care NU vâna din plăcere, aș zice eu.

Dragoș Hârjoabă: – Merg la vânătoare pentru că în codul meu genetic există spiritul unui vânător. A îngriji vânatul este mult mai greu decât a-l împușca. Spre exemplu, fondul meu de vânătoare era ne-productiv. După ce l-am preluat am reușit să-l duc pe plus.

Reporter: – Păi, cu bani puteti aduce elani, cum a adus Larionesi la Lechinta!

Dragoș Hârjoabă: – trebuie sa ingrijesti fondul de vânătoare, cu bani.

Reporter: – Se intretine plăcerea, cred asta! Deci, NU v-a lăsat dl Barna, că dacă vă lăsa ați fi decimat populatia de urși!

Dragoș Hârjoabă: – In 2016, ministrul mediului era Grațiela Gavrilescu, care dorea să reloce urșii…. I-am zis ca nici gratis nu va putea să-i dea. Așa s-a intamplat. Ulterior au venit răspunsurile și ONG-istii au raspuns să tinem noi ursii… că ei au pensiuni si vor să-și protejeze afecerile… E un sabotaj la mijloc. Așa văd eu lucrurile.

Reporter: – Cu ce interes?

Dragoș Hârjoabă: – Vă explic: vânatul s-a interzis in Delta Dunării, cocoșul de munte, râsul și carnivorele mari. Nicio specie nu exista in Ungaria. Aceste ONG-uri avea la conducere maghiari… au Csibi Magor, ministrul Barna.

Reporter (ironic) : – Soros e de vină!

Dragoș Hârjoabă: – Nu, nicidecum. Faptul că în Ungaria exista 7% din PIB ca venit, pe ei i-au facut să protejeze industria lor. Distrugand-o pe a noastră! Concurentul Ungariei era Romania, pe vanatoare. Acesti ONG-isti au făcut mai mult rău. Acum se militeaza pentru interzicerea exportului de animale vii.. Caii nu ii putem vinde, carnea de porc nu o putem, iar acum se urmarest sa interzicem exportul oilor in tarile arabe…. Sunt detalii de importanta strategica… ONG-urile din Germania veneau sa militeze pentru inchiderea minelor de carbune.
Croatia, Suedia are cota de vanatoare la urs. Noi NU avem… pentru ca ni s-au bagat pe gat aceste politici. Cu acordul politicienilor care ne-au condus

AUR, un partid de prost-informați? Ce zice Hârjoabă, omul care a terminat 3 Facultăți și putea să se facă popă!

Reporter: – Este AUR un partid de prost… informați?

Dragoș Hârjoabă: – Eu nu am vazut prost… informați in AUR, mai ales la varful partidului. Și la noi sunt oameni care NU au ce cauta.

Reporter: – Dumneavoastră ați terminat 3 Facultăți: Teatru, dreptul și teologia. Păi, daca erati hirotonit, nu puteati vâna.

Dragoș Hârjoabă: – Nu sunt suficient de pregatit sa devin preot.. Motivul pentru care am dat la Teologie a fost ca vreau sa fiu un ostas in slujba crestinatatii…. un om care sa cunoasca un pic mai mult despre crestinism si care sa lupte cu argumente.

Reporter: – sectarii sunt bine pregatiti?

Dragoș Hârjoabă: – ei sunt in modul lor de a vedea lucrurile.

Reporter: – Ortodoxia ii numeste rau-credinciosi… In politica sunt buni-votanti…. Ați putea fi un bun politician în ale preoției.

Dragoș Hârjoabă: – Eu așa percep divinitatea: NU putem noi gresi cât poate Dumnezeu ierta!

Reporter: – Deci NU vreti parohie, pe viitor?

Dragoș Hârjoabă: – Nu am vrut sa devin preot!

Reporter: – Aveti o parohie grea, asta cu AUR… pentru că sunteti interimar… in calitate de episcop, dacă facem aceasta paralelă, pe cine veți unge ca preot, diacon etc. Cum stati cu structurile in teritoriu?

Dragoș Hârjoabă: – E o munca grea, multi ar vrea sa vina si nu au curaj sa faca pasul. Nu e usor să creezi structuri.

Reporter: – De ce sa vină cineva în AUR? Le oferiți un loc in Consiliul Local. Ca daca NU, merg in PNL, PSD. Sunt și alte variante!

Dragoș Hârjoabă: – Eu ma lupt sa -i urnesc pe cei care nu au facut politică. Să realizăm un partid puternic, cu oameni de caracter.

Reporter: – Oarecum, AUR e pe discursul naționalist, care a fost asumat și de Liviu Dragnea! Iar ONG-urile au alimentat linșarea lui Dragnea, pt ca discursul lui a fost de patriot. La nivel de discurs, mă repet!

Dragoș Hârjoabă: – Când s-a luat de străini, a fost gata. A deschis mai multe fronturi, cu bancile, cu resursele.. CU o zi inainte de arestarea lui Dragnea, Ambasadorul Olandei a spus că mâine, în prima parte a zilei va fi foarte cald, dar spre seară va fi răcoare. Voalat, omul a spus că s-a decis!

Reporter: – Sunteti absolvent de Drept. Cum a fost speta Dragnea?

Dragoș Hârjoabă: – Dragnea NU a fost condmanat pentru averile dobandite. Omul a fost condamnat și i s-a dat o lectie prin care i s-a aratat ca tot NOI suntem cei mai tari.

Reporter: – care NOI?

Dragoș Hârjoabă: – Cei care fură resursele… de la cei cu comanda din strainatate i s-a tras.

Reporter: – Și „serviciile” cu cine lucrează?

Dragoș Hârjoabă: – Cu banul!

Reporter: – De ce nu functionează schemele astea a LOR în Austria, Polonia , de exemplu?

Dragoș Hârjoabă: – La noi, oamenii politici sunt controlati de anumite grupări. La vârf, la nivel de Parlament, premier.

Reporter: – Și AUR e salvatorul?

Dragoș Hârjoabă: – Bine ar fi! S-ar putea ca și pe noi sa ne trantească, in momentul in care deranjam. Vedeti cu Schengenn ce a fost. Ne-au arătat că indiferent ce facem noi, la ei este pâinea si cutitul!

Reporter: – Și George Simion ce ar putea fi? Premier?

Dragoș Hârjoabă: – E singurul care aleargă, se zbate, luptă.

Are Dragoș Hârjoabă conexiuni cu firmele PSD? Din ce produce bani să susțină partidul AUR!

Reporter: – Soluții vrem, că ce zice Simion stie orice roman. În AUR sunt 40 de parlamentari… Unde se ascund?

Dragoș Hârjoabă: – Nu sunt mediatizati!

Reporter: – Ar trebui mai pragmatic actionat, cu emisiuni, cu prezență media… dar asta e treaba lor. D-voastră, cum sustineti partidul?

Dragoș Hârjoabă: – Din cotizatiile noastre.

Reporter: – Firmele nu va sustin? Sa va ajute cu un lemn, o factura de gaz?

Dragoș Hârjoabă: – NU vin… Nu stiu cum functioneaza la alte partide.

Reporter:- De Gruparea Șoșoacă din Județ, ce ne spuneți? I-ați alungat din AUR?

Dragoș Hârjoabă: – Sa ii dea Dumnezeu sanatate lui Șoșoacă pentru că ne-a scapat de unii sau altii… E bine ca noi am scapat de ei!

Reporter: – Daca zice Simion ca face Alianta cu Sosoaca? Ca in politica e posibil orice, pt voturi.

Dragoș Hârjoabă: – Nu aș crede!

Despre funcții și candidaturi!

Reporter: – D-voastra unde veti candida?

Dragoș Hârjoabă: – NU m-am gandit.. Functiile sunt deschise pentru orice membru.

Reporter: – Alianțe veti face?

Dragoș Hârjoabă: – Nu stiu la acest moment. Nu cred!

Reporter: – Cum intretineti partidul. Cu ce va ocupati?

Dragoș Hârjoabă: – Am un lant de magazine, ma lupt cu multinationalele. Nu e vorba de a intretine partidul. EU platesc din cotizatii..

Reporter: – De-aia nu vine lumea in AUR, ca nu dati mici, bere. La modul serios, in AUR ar trebui sa iesiti cu proiecte in fata, NU doar cu lozinci!

Dragoș Hârjoabă: – In martie se va iesi cu proiectul AUR! Veți vedea ideile noastre de reconstrucție a României!

Reporter: – Parcă în mod voit se fac anumite gafe, pt a creste AUR. Ca nu intamplator se dau tot felul de Ordonante.

Dragoș Hârjoabă: – Pe agenda Stapanilor sunt tot felul de Ordonante. Si ei dau comanda. Spre exemplu a fost Ordonanta 55, cea cu facturile de utilitati care reprezinta titlu executoriu…. E fara instanta, direct titlu executoriu si omul poate pierde bunuri sau chair propria casa.

Legea dării în plată a fost făcută ca străinii să cumpere teren în România, prin tot felul de artificii. Iar darea în plată a fost folosită pentru a cumpăra terenul.
De admirat Ungaria, pentru ca acolo NU se poate cumpra teren. La noi, se poate foarte usor.

Reporter: – Pai acum îi lăudați pe unguri?

Dragoș Hârjoabă: – Ei tin cu poporul. Cu propriul popor. La noi e fix invers! Eu nu am văzut de 20 de ani, ca Statul sa vină să mă sprijine. Pe mine m-au amendat la 3 zile de la deschidere!

Reporter: – Păi poate nu ati respectat, ceva… prețul la raft, cântarul, angajatii?

Dragoș Hârjoabă: – Nici vorbă. Așa e conceputa legislatia. Orice firmă e vulnerabilă in fata legislatiei actuale, care pare a fi realizată special în acest sens.

Reporter: – De când sunteti in AUR, le e frică de d-voastră…. Aveti un alt Statut?

Dragoș Hârjoabă: – Lucrurile functioneaza exact ca inainte.

Reporter: – De ce să vina cineva in AUR?

Dragoș Hârjoabă: – Cine vrea schimbare, o țară sigură, liberă și independentă , să vină in AUR! Dacă dorești ca-n țara ta să ai putere de decizie, spun că AUR e soluția! E foarte greu să îngenunchezi un popor invatat sa se târască…. Însă de-a lungul istoriei am demonstrat că știm să ne urnim. Sper să NU fie prea târziu, de data asta! Îi doresc alături pe oamenii care vor implicare la toate nivelurile! Suntem o echipă, ca-n fotbal.

Reporter: – Și ce facem cu transferurile… Domnul George Avram de la PSD, domnul Timoce de la Pro Romania, domnul Dorin Popescu de la ALDE…Toți v-au căutat…

Dragoș Hârjoabă: – Oamenii vin, discutăm…

Reporter: – Nimeni nu e rău, dar unii sunt penali, alții sunt compromiși…

Dragoș Hârjoabă: – Poate oamenii au crezut în ceva.

Reporter: – Au crezut, sigur că da, în FSN.

Dragoș Hârjoabă: – Dar eu cred intr-o indreptare a omului.

Reporter: – Se pot îndrepta! Pe lumea cealaltă.

Este AUR o invenție a „serviciilor”? Au făcut BLAT cu PSD-ul lui Radu Moldovan. Ce zice șeful AUR, pe Județ!

Reporter: – AUR este un produs al „serviciilor?”

Dragoș Hârjoabă: – Nu cred asta! Deși „serviciile” au avut un anumit rol pentru situația la care s-a ajuns! Mie să nu-mi spună nimeni că nu se știa că Băsescu a fost Petrov…. Serviciile au știu exact cine e Băsescu…

Reporter: – Ca nou intrat în politică, cum vedeți traseiștii?

Dragoș Hârjoabă: – Dacă omul e prezent, implicat… de ce să NU fie primit? Nimeni nu mi-a a cerut o funcție anume!

Reporter: – Cine ia deciziile în AUR, la nivel de Organizație? D-voastră, personal?

Dragoș Hârjoabă:  – Avem structuri centrale cu care colaborăm. Dar eu nu pot să știu de unde vin oamenii din teritoriu. Am oameni din PER, din PMP, din USR. Oamenii au fost dezamăgiți. Din PSD și PNL nu mi-a venit nimeni.

Reporter: – După alegeri, urmează Alianțe! La o vânătoare și un ceaun, acolo se fac jocurile. Cu PSD și PNL cum credeți că s-a decis? A vrut electoratul? Vă spun direct: au vrut liderii lor, iar acum avem Monstruoasa Coaliție PSD + PNL = LOVE! 

Dragoș Hârjoabă: – Se poate ca totul să fie decis de unii lideri! Dar dacă li s-a dat comanda din afară? Ce ziceți?

Reporter: – E posibil, dar de obligat, NU i-a obligat nimeni! Aici e problema… S-a dovedit că partidele urmăresc interesele LOR, nu ale electoratului. Aici e problema.

Reporter: – Este AUR, BLAT cu PSD?

Dragoș Hârjoabă: – AUR dorește voturi de peste tot, inclusiv din votanții PSD. Nu aș crede că e un BLAT cu PSD-ul… Nu e logic!

Reporter: – Cine-i șeful în partid, a demonstrat George Simion când a preluat conducerea de unul singur. Latura intelectuală, Lavric și Târziu e eclipsată. S-ar putea să existe fracțiuni la Centru. D-voastră cu cine țineți?

Dragoș Hârjoabă: – Nu aș crede asta! Suntem o echipă și există interese ca noi să fim dezbinați. Poate fi o capcană! Personal, mă implic să formez o Organizație puternică, cu oameni de caracter care să lupte pentru schimbare. Asta ne dorim cu toții.

Reporter: – Este AUR salvarea pentru poporul român?

Dragoș Hârjoabă: – Este singurul partid care luptă pentru poporul român…. Am demonstrat asta de atâtea ori.

Dragoș Hârjoabă LUPTĂ cu sistemul și e omul care va face listele AUR în alegerile viitoare!

AUR crește în sondaje iar Dragoș Hârjoabă își construiește un nucleu puternic pentru cele 4 alegeri ce urmează: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Pe actualul trend, AUR are culoar liber dar este obligatoriu să construiască de la bază și să identifice oameni de forță în fiecare comună din Județ. Momentan, comunicarea e exclusiv pe George Simion, aspect destul de riscant pentru un partid parlamentar.

Dragoș Hârjoabă devine un om de forță în Județ și e gata de luptă împotriva sistemului PSD-PNL, sistem bine-închegat cu resurse din multe zone și cu infrastructură de partid.

Rămâne de văzut cum va acționa Dragoș Hârjoabă în jocurile electorale ce urmează, pentru ca Organizația AUR să intre la Guvernare locală pe mai multe zone din Județ și în același timp să livreze voturi pentru Parlamentare și Prezidențiale.