Ioan Turc: Curățenia de primăvară, o prioritate a municipalității în această perioadă!

Curățenia de primăvară reprezintă o prioritate a municipalității în această perioadă, spune primarul Bistriței, Ioan Turc. 

”Chiar dacă anul acesta orașul este plin de șantiere, curățenia de primăvară rămâne un obiectiv important al administrației. Implicarea cetățenilor, a asociațiilor de proprietari, a agenților economici și a instituțiilor publice în campania de salubrizare a orașului și de menținere a curățeniei este absolut necesară”, a precizat Ioan Turc.

Concret, potrivit primarului, fiecăruia îi revine obligația de a-și menține proprietatea (clădiri, curți etc.) în stare corespunzătoare prin efectuarea lucrărilor de reparaţii și amenajări. Totodată, trebuie curățate și întreținute fațadele și geamurile/vitrinele locuințelor și altor construcţii amplasate la frontul străzii, terenurile, locurile de depozitare și căile de acces aferente, trotuarele, carosabilul, spațiile publice și locurile de parcare, şanţurile, rigolele şi podeţele aferente proprietăţii.

”Construcţiile începute trebuie finalizate, domeniul public nu trebuie să fie ocupat cu vehicule în afara spațiilor marcate, iar reziduurile menajere, industriale, agricole și materialele refolosibile trebuie depozitate corespunzător”, mai menționează Ioan Turc.

Edilul Bistriței a adăugat că, în cadrul ultimei întâlniri cu Supercom și ADI Deșeuri, s-a discutat despre campaniile acestora care vor contribui la „Curățenia de primăvară”, prin colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase și a celor vegetale, inclusiv prin acțiuni organizate de igienizare pe malurile râului și în păduri, în colaborare cu ONG-uri, instituții și elevi, în săptămâna verde.

”În același registru, vor fi achiziționate coșuri de gunoi stradale care, pe de o parte, le vor înlocui pe cele degradate și, pe de altă parte, vor completa necesarul în locuri noi. Totodată, spațiile de joacă vor fi dotate cu coșuri de gunoi cu o configurație specială. De asemenea, am semnalat faptul că șantierele din oraș sunt predispuse depozitării de deșeuri și am solicitat prestatorului de servicii de salubritate să acorde o atenție mai mare acestor zone”, a completat primarul Ioan Turc.