Ioan Turc, despre aberațiile lui Lazany, cu cei 60 de MILIOANE de lei, pierduți de Primărie! “Vorbește niște enormități! Am reușit să atragem toți banii puși la dispoziție din fonduri europene.”

Ioan Turc a susținut o conferință de presă în care a demontat propaganda PSD-istă, promovată pe facebook, privind datoriile bugetului local dar și sumele pe care orașul “le-ar fi pierdut”, ca urmare a lucrărilor întârziate.

Într-o postare pe facebook, Lazany a spus că:

Primăria Bistrița a pierdut 60 milioane de lei doar în anul 2024. Câte străzi ar fi putut fi asfaltate cu acești bani? De ce trebuie să scoată primăria banii din buget? Pentru că ADR Nord-Vest, Uniunea Europeană nu mai finanțează lucrările care nu s-au terminat la timp“.

Ioan Turc a prezentat proiectele europene pe care Bistrița le are în derulare! Peste 300 de MILIAONE de euro!

“Îi solicit candidatului PSD să arate documentele primite de la ADR NV care să ateste enormitățile pe care le spune!” – a transmis primarul Turc.

  • 324 de milioane de euro proiecte în derulare din fonduri europene prin PNRR, POR, AFM .
  • 100 de milioane de euro, proiecte finalizate, cu 90 de milioane de euro, sume nerambursabile si cu 8.8 milioane de euro cofinantare…
  • proiecte depuse spre finantare 167 milioane euro, suma eligibila neramurasbilă – 130 de milioane , contributie 37 de milioane euro… estimativ…
  • 69 de milioane euro in  pregătire, 56 milioane eligibili, contributie proprie 13 milioane euro.
  • TOTAL: 324 , din care 277 eligibil, contributie totală 59 milioane euro.

Până în prezent am reușit să atragem toți banii puși la dispoziție din fonduri europene…. municipalitatea deci cetățeanul contribuabil NU a pierdut nici un euro. – a transmis Ioan Turc.

”Vorbește niște enormități, ținând cont că e economist, m-aș fi așteptat să înțeleagă mai bine. Realitatea este următoarea: proiectele majore ale municipalității sunt finalizate sau în curs de finalizare, iar până în prezent am reușit să atragem toți banii puși la dispoziție din fonduri europene. Municipalitatea nu a pierdut niciun euro”.

„Sunt lucruri pe care majoritatea oamenilor din oraș le înțeleg, doar unul se preface că nu le înțelege. Ne spune că pierdem 59,9 milioane de lei, dar nu am găsit suma aceasta nicăieri.

Oricum am face să înțelegem cum a ajuns la o asemenea sumă, nu înțelegem. Lucrurile sunt clare și avem documente pe care le punem la dispoziția oamenilor iar banii eligibili au fost atrași, sumele neeligibile sunt în sarcina municipalității, nu ca pierdere”, a transmis Ioan Turc.

Lazany a susținut în postarea sa că Primăria Bistrița se îndreaptă către faliment. Cu documentele în față, primarul i-a transmis sec:

“orașul e la 8% ca grad de îndatorare. Toate datoriile sunt la zi!”

One comment

  1. Motivul pentru care Gabriel Lazany candidează la functia de primar al Bistritei s-ar putea intitula “Mult zgomot pentru nimic”, fără nici o legătură cu comedia romantică de William Shakespeare. Ingrijorarea lui Gabriel Lazany cum că situația de la primăria Bistrița este “critică” și ne îndreptăm cu pași mari spre “dezastru” este o exagerare. El se referă la cele două proiecte “Linia Verde” si “Axei de transport str. Garii – Decebal – Andrei Muresanu – Nasaudului” demarate in administratia Ovidiu Cretu si ajunse in faza de executie in mandatul lui Ioan Turc. Ce nu spune Lazany este că la data preluării mandatului de primar de către Ioan Turc erau deja semnate contractele de executie iar in timpul executării lucrărilor au survenit o serie de dificultăti care au dus la unele intârzieri față de termenul de finalizare (31 decembrie, 2023). Lazany este ingrijorat, nevoie mare, că administratia locală trebuie să vină cu bani din buget, ca să termine lucrările, ceea ce nu-i adevărat. Primarul Ioan Turc a menționat recent într-o emisiune locală că finalizarea lucrărilor va fi în luna septembrie, dar administrația locală făcut o eșalonare a lucrărilor, respectiv o fazare a lor, în așa fel încât toate lucrările să poată fi decontate din bani europeni. (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=-oQTBlsRYXo&t=3924s) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!