Ioan Turc, la aniversarea PNL: Suntem cel mai vechi partid din Uniunea Europeană. Continuăm să fim artizanii modernizării României

Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a transmis un mesaj cu prilejul împlinirii a 148 de ani de la înființarea formaţiunii liberale.

”PNL, cel mai vechi partid din Uniunea Europeană!

La 24 mai 1875 era fondat oficial Partidul Național Liberal, prin contribuția unor vizionari precum Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, George Vernescu, Alexandru G. Golescu sau Tache Anastasiu.

De altfel, încă din perioada pașoptistă, mișcarea liberală a avut un rol determinant în crearea și dezvoltarea statului român, cu un parcurs strălucit în istoria modernă și contemporană, cele mai importante repere fiind proclamarea independenței de stat a României din 1877, Marea Unire din 1918 și integrarea în Uniunea Europeană din 2007.

Astăzi putem spune cu mândrie că PNL este cel mai vechi partid al UE, după ce Partidul Conservator din Marea Britanie nu mai face parte din arhitectura politică a spațiului unit european. Ca membri ai Partidului Național Liberal, continuăm să fim artizanii modernizării României, urmărind mereu progresul la nivel economic și instituțional, spre binele comun al tuturor cetățenilor.

La mulți ani și noi succese liberalilor de pretutindeni!”, a transmis Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!