Ioan Turc, la ședința Biroului Politic Național al PNL

Președintele PNL Bistrița-Năsăud și primarul în funcție al municipiului Bistrița, Ioan Turc, a participat vineri, la Brașov, la ședința Biroului Politic Național al PNL, unde s-a făcut analiza procentajelor obținute la alegerile locale și europarlamentare.

”Votul din 9 iunie a reconfirmat PNL drept cel mai puternic partid de dreapta din România, iar scorul politic înregistrat, de peste 30%, şi un număr de 2,5 milioane de voturi oferă susținere pentru decizia ca liberalii să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din toamnă, fapt cu care, în unanimitate, președinții de filială au fost de acord.

Partidul Național Liberal va continua să aibă o abordare onestă în ce privește dezvoltarea României, iar realizările obținute în administrația locală și în actul guvernării îl îndreptățesc să fie considerat cea mai bună alegere din dreapta eșichierului politic”, a transmis Ioan Turc.

La ședința Biroului Politic Național al PNL au participat liderii filialelor judeţene, alături de conducerea centrală a partidului. La finalul reuniunii, și preşedintele partidului, Nicolae Ciucă, a anunțat că PNL a stabilit că va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

Am încheiat întâlnirea conducerii PNL cu preşedinţii de filială din întreaga ţară. Am avut o analiză a rezultatelor obţinute la alegerile locale şi europarlamentare. Am plecat de la datele pe care le avem astăzi de la Biroul Electoral Central. Discutăm despre scorul politic al PNL, de peste 30%, şi un număr de 2,5 milioane de voturi. Folosesc acest prilej pentru a le mulţumi încă o dată românilor care au avut încredere şi au votat PNL şi le mulţumesc şi celor care nu au votat, fiind convins că, odată ce vom evolua în pregătirea şi derularea alegerilor următoare, vor cântări şi vor vedea toate realizările pe care PNL le-a realizat în administraţia locală şi la guvernare. (…) La final, am avut o discuţie legată de perspectiva alegerilor viitoare şi, în unanimitate, toţi preşedinţii de filială au susţinut ca PNL să aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale”, a declarat Ciucă, după reuniunea Biroului Politic Național al PNL.

El a adăugat că, în continuare, PNL va participa la guvernare şi speră la aceeaşi atitudine „onestă şi de parteneriat politic” în coaliţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!