Ioan Turc: „Este binevenită orice formă de comasare a alegerilor!”

Ioan Turc: Este binevenită orice formă de comasare a alegerilor care ar putea să reducă perioadele de campanie electorală
Ioan Turc: Este binevenită orice formă de comasare a alegerilor care ar putea să reducă perioadele de campanie electorală

Partidul Național Liberal a decis să demareze negocierile cu Partidul Social Democrat pentru comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Prezent într-o emisiune la Radio Balada, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a vorbit despre acest subiect, precizând că, în opinia sa, este binevenită orice formă de comasare a alegerilor care ar putea reduce perioadele de campanie electorală.

Eu cred că simplificarea procesului legislativ este un lucru bun. Știm că în anul 2024 sunt prevăzute toate tipurile de alegeri. Urmează să avem alegeri europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, de aceea orice formă de comasare de natură să reducă perioadele de campanie electorală, de natură să inducă o mai multă liniște este binevenită”, a spus Ioan Turc la Radio Balada.

Ioan Turc a menționat că, indiferent dacă vor fi comasate sau nu alegerile, partidul din care face parte se va organiza în așa fel încât rezultatele pe care le va obține să fie cât mai bune.

Ne vom organiza ca partid în așa fel încât rezultatele să fie cât mai bune. Primarii PNL, inclusiv eu, trebuie să își facă treaba în așa fel încât comunitatea să fie mulțumită. Nu o să permit să încingem spațiul public cu războaie sau declarații inutile. Asta nu înseamnă că nu voi răspunde de fiecare dată unor atacuri. Sunt tot felul de perturbări în atmosfera socială și cea politică a orașului politică. Pot să îi înțeleg pe toți, dar, așa cum am mai făcut-o și în trecut, le recomand tuturor să își calibreze foarte corect mesajele. Oamenii au nevoie de lucruri simple, clare, oamenii vor să știe care este oferta partidelor, a candidaților și ce a făcut fiecare în timpul pe care l-a avut la dispoziție. În acest fel, oamenii vor putea să aleagă în deplină cunoștință de cauză. Dacă discutăm despre alegerile europarlamentare, ele au un puternic conținut politic, este foarte important ce se întâmplă pe scena națională, în plan regional, în Europa. Știm că suntem la câteva sute km de un război care se pare că va continua încă. Eu cred că în țară și în fiecare comunitate în parte trebuie să domnească un climat de echilibru și de respect față de oamenii care trăiesc în fiecare localitate”, a completat Ioan Turc.

În emisiunea de la Radio Balada, președintele PNL Bistrița-Năsăud, care este și primar al municipiului Bistrița, a subliniat că, deși urmează o perioadă încărcată din punct de vedere politic, activitatea sa administrativă nu va avea de suferit.

Din punctul meu de vedere – și mărturisesc cât se poate de sincer -, nu m-am gândit nici anul trecut și nu mă gândesc nici în această perioadă la alegeri pentru că avem foarte multe proiecte pe agendă, avem un calendar extrem de bogat de evenimente administrative, așa că eu îmi doresc ca în municipiul Bistrița viața să decurgă într-un mod normal din punct de vedere al administrației publice, al administrării orașului. Orice formă de perturbare, de tergiversare nu este binevenită. Nu vreau să fiu înțeles greșit, alegerile sunt absolut necesare, țin de esența procesului democratic, dar anul acesta, avându-le pe toate, e mai deosebit decât anii anteriori. Ne vom face treaba fiecare în funcție de portofoliul de probleme pe care îl administrează. Nu voi pierde timp cu evenimente de campanie electorală – indiferent că vorbim despre europarlamentare, locale sau următoarele alegeri – mai mult decât este necesar. (…) Nu pot să fac rabat atunci când e vorba despre atribuțiile mele administrative, de primar. În primul rând sunt primar, abia pe urmă sunt președinte de partid și trebuie să îmi aduc aminte că sunt și soț și tată. Îi asigur pe toți că activitatea administrativă nu va suferi”, a menționat primarul Ioan Turc.

Ioan Turc, decis să continue munca la Primăria Bistrița

În ceea ce îl privește, Ioan Turc a menționat că are intenția de a continua munca pe care a început-o în Primăria Bistrița, astfel că va candida pentru un nou mandat.

”Intenția mea este să continui lucrurile pe care le-am început. Pentru un primar, indiferent de unitatea administrativ-teritorială pe care o administrează, un mandat este foarte puțin pentru că metabolismul proiectelor este unul destul de leneș, dar cu toate acestea am reușit să facem foarte multe lucruri bune pentru oraș în cei 3 ani. În măsura în care electoratul va consideră că ceea ce am făcut este bun pentru oraș și că ceea ce propunem este dezirabil, în măsură să crească calitatea vieții în Bistrița, vom continua și în următoarea perioadă într-un ritm la fel de susținut, fără a mai avea atât de multe constrângeri pentru că cele două proiecte mari de mobilitate – Linia Verde și Axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului – au creat și mult deranj pe care l-am înțeles și pentru care mi-am și arătat în modul cel mai sincer chiar compasiunea pentru oamenii care au avut de suferit. Nu a fost simplu de trăit în oraș, dar nici nu am avut o altă variantă, o altă soluție“, a mai adăugat Ioan Turc.

Robert Sighiartău sau Ioan Zăgrean, variante pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud

Referitor la candidatul PNL pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a spus că partidul analizează mai multe variante.

”Avem mai multe variante pentru Consiliul Județean. Bineînțeles că vom decide în perioada imediat următoare cine va candidat din partea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Avem un punct de vedere ferm cu privire la cele mai multe unități administrativ-teritoriale din județ și aici mă refer la candidați, dar avem și câteva comune unde urmează să decidem în perioada următoare. Sunt optimist cu privire la rezultatul alegerile pentru că întotdeauna am ieșit cu oameni reprezentativi în comunitate”, a completat Ioan Turc.

Ioan Turc: E binevenită orice formă de comasare a alegerilor

Întrebat dacă deputatul Robert Sighiartău sau actualul subprefect Ioan Zăgrean ar putea fi opțiuni pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Turc a răspuns: ”Sunt discuții și cu Robert, e cât se poate de firesc. Robert are o vizibilitate bună, are o notorietate bună și, din punctul meu de vedere, ar fi un candidat redutabil la președinția Consiliului Județean. Domnul Zăgrean de asemenea ar putea să fie un candidat redutabil. Și dânsul, în calitatea de subprefect pe care o deține, poate discuta despre o experiență în administrație, dar ceea ce îl recomandă mai multe decât atât este experiența managerială. Dânsul are o experiență antreprenorială foarte bună, este un om care și-a dovedit abilitățile și competențele într-un domeniu în care nu reușesc foarte mulți, lucru care s-a văzut și la Prefectură. Efortul de reabilitare a clădirii Palatului administrativ îi aparține”.

Candidații pentru orașele Năsăud, Sângeorz-Băi și Beclean

De asemenea, în emisiunea de la Radio Balada, președintele PNL Bistrița-Năsăud a confirmat că la Primăria Năsăud va candida pentru un nou mandat actualul primar Dorin Vlașin, la Sângeorz-Băi va candida Cătălin Bota, iar la Beclean încă nu a fost luată o decizie cu privire la candidatul liberalilor, dar numele lui va fi stabilit curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *