Ioan Turc: Prima ediție a Festivalului „Legendele Cetății”, un succes!

Prima ediție a Festivalului „Legendele Cetății” s-a dovedit a fi un succes, este de părere primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

În organizarea Primăriei municipiului, un concept inovativ de evenimente pentru publicul larg a venit să bucure toate categoriile de vârstă la finalul acestei veri. Menit să pună în valoare zona istorică a Turnului Dogarilor și oaza verde a Parcului „Regele Mihai I al României”, Festivalul „Legendele Cetății” a fost configurat pe ateliere, pentru a-i surprinde plăcut pe toți cei prezenți, cu pictură, lectură, modelaj și restaurare, cu jocuri și activități pentru copii, pictură pe față, proiecții de film şi muzică. De asemenea, au fost amenajate zone de food, vinuri și meșteșuguri, încă o platformă de promovare a producătorilor din economia locală. O noutate absolută au fost zonele de relaxare, cu hamace și beanbags, în perimetrele verzi ale parcului. Punctul de maxim interes a fost scena din fața Turnului Dogarilor, unde au fost 3 zile cu concerte ale unor trupe și interpreți renumiți de rock, folk și jazz. O mențiune specială pentru elevii Liceului de Muzică „Tudor Jarda”, care au venit cu orchestra de chitare, iar recitalurile de vioară, clarinet, flaut și pian au completat o ambianță muzicală de excepție. Am luat zilnic pulsul evenimentului și am constatat că acest concept este agreat de public, ca dovadă numărul mare de oameni care au participat și reacția lor favorabilă. Fiecare a avut un loc în care să se simtă bine, fie că a fost vorba de părinți, bunici, copii sau tineri. De apreciat participarea Poștei Române cu un stand propriu, de unde se puteau trimite gratuit cărți postale personalizate cu „Legendele Cetății””, a spus primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței anunță că municipalitatea își propune să organizeze acest eveniment și în viitor.

Ne propunem ca ediția viitoare să însemne o creștere a evenimentului la toate capitolele, iar „Legendele Cetății” să devină, în scurt timp, un festival internațional”, a adăugat Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!