Ioan Turc: Renumărarea voturilor este singura modalitate pentru aflarea adevărului și pentru ca Bistrița să aibă primarul pe care l-a votat!

Renumărarea voturilor este singura modalitate pentru aflarea adevărului și pentru ca Bistrița să aibă primarul pe care l-a votat!”, a spus, miercuri, primarul în funcție al municipiului, Ioan Turc.

Președintele PNL Bistrița-Năsăud a publicat pe pagina sa de pe Facebook un mesaj prin care le mulțumește bistrițenilor pentru susținerea acordată la alegerile locale din 9 iunie.

”Le mulțumesc bistrițenilor pentru susținerea acordată prin vot în data de 9 iunie 2024! Încrederea dumneavoastră ne arată că tot ceea ce s-a făcut în oraș este pentru dezvoltare și continuitate.

În acest moment, nu se cunoaște cu certitudine câștigătorul competiției electorale, dar am încredere că BISTRIȚA VA RĂMÂNE ACASĂ!

Ceea ce s-a întâmplat cu rezultatul votului bistrițenilor în data de 9 iunie 2024 este încă pus sub semnul întrebării, planând suspiciuni legate de consemnarea corectă a rezultatului votului în mai multe secții, în care: nu se închid cheile de control pe procesele verbale, există mai multe variante de procese verbale cu date diferite, există inversări în constatarea și transmiterea rezultatelor, voturi valabile anulate, voturi lipsă constatate în procese verbale, procese verbale încheiate în afara secției de vot prin neglijența președinților de secții, procese verbale nesemnate de membrii din secții.

Mai mult, procesul verbal de constatare a rezultatului pentru funcția de primar al municipiului Bistrița nu se închide pe cheia de control. În aceste condiții, este sigur că procesul electoral a fost viciat sau chiar fraudat.

Partidul Național Liberal, prin deputat avocat Diana Morar, a exercitat toate căile legale și procedurale de atac, pentru a se constata REZULTATUL REAL ȘI CORECT al alegerilor pentru funcția de primar al municipiului Bistrița.

În acest moment, așteptăm decizia Biroului Electoral Central asupra contestației formulate.

Am întreprins toate aceste demersuri legale pentru ca voința dumneavoastră, exprimată prin vot, să fie respectată. La o diferență aparentă de 0,02% între principalii contracandidați, renumărarea voturilor este singura modalitate pentru aflarea adevărului și pentru ca Bistrița să aibă primarul pe care l-a votat!”, a transmis Ioan Turc.

Rezultatele provizorii înregistrate la alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al municipiului Bistrița și încărcate pe site-ul Autorității Electorale Permanente au arătat că Gabriel Lazany (PSD) a obținut 15.497 voturi, în vreme ce Ioan Turc (PNL) a obținut 15.489 de voturi, cu o diferență de doar opt voturi între cei doi candidați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!