Ioan Turc: Stația de producere mixturi asfaltice va funcționa imediat ce vremea va permite acest lucru!

Noua stație de producere mixturi asfaltice, achiziționată anul trecut de Primăria Bistrița, va funcționa imediat ce vremea va permite acest lucru, a anunțat primarul municipiului, Ioan Turc, într-o conferință de presă în care a prezentat proiectul de buget pe anul 2023.

”Stația de producere mixturi asfaltice va funcționa imediat ce vremea va permite acest lucru. Vom închide toate problemele legate de autorizarea stației și avem nevoie de o serie de utilaje care să întregească portofoliul pe care Direcția de Servicii Publice îl are în momentul de față. Vom achiziționa aceste utilaje”, a declarat primarul Ioan Turc.

Astfel, municipalitatea intenționează să achiziționeze mai multe utilaje și a prins bani în bugetul local pentru acestea:

Primăria Bistrița a cumpărat anul trecut noua stație pentru prepararea mixturilor asfaltice cu bani din bugetul local, alocând pentru această investiție suma de circa 3,7 milioane lei. Noua stație a ajuns la Bistrița în luna martie a anului trecut, tot atunci fiind demarate și lucrările de instalare a acesteia pe un teren situat pe strada Victor Babeș.

Tot anul trecut, municipalitatea s-a ales cu o amendă în valoare de 50.000 de lei, după ce Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud a descoperit, în urma unui control, că lucrările la noua staţie de asfalt au început înainte de a se obţine acordul de mediu din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud. La acea vreme, primarul Ioan Turc a afirmat că amenda a fost contestată.

Noua stație de mixturi asfaltice i-a adus Primăriei Bistrița o amendă de 50.000 de lei; în plus, municipalitatea e obligată să o demonteze și să aducă terenul la starea inițială

Primarul Bistriței, despre noua stație de asfalt: ”Avem o singură soluție, doar una”