Ioan Turc: Toate primăriile din Bistriţa-Năsăud vor primi bani din fondul de rezervă al Guvernului

Preşedintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că toate unităţile administrativ-teritoriale din judeţ vor beneficia de sume din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, o hotărâre în acest sens urmând să fie adoptată la jumătatea acestei luni. 

”Guvernul va aloca din fondul de rezervă sume pentru toate unitățile administrativ-teritoriale din județ. Ele nu sunt foarte mari, dar contribuie la o bună desfășurare a administrațiilor locale, urmând să fie aprobate prin hotărâre de guvern, undeva la jumătate lunii în curs”, a declarat Ioan Turc.

De asemenea, Ioan Turc a precizat că în prezent se lucrează și la proiectul cu privire la bugetul de stat şi al asigurărilor sociale pentru anul 2023.

”După finalizarea proiecției, urmează etapa dezbaterii publice, care durează până la începutul lunii decembrie. Ne dorim ca bugetul să fie adoptat cât mai repede, pentru ca programele investiţionale ale unităților administrativ-teritoriale să aibă ritm. În mod particular, la Bistriţa, anul viitor, vor începe alte investiţii, alte şantiere mari. De aceea, în discuţiile pe care le am cu colegi din Guvern, cu parlamentari, am accentuat pe importanţa adoptării bugetului de stat pe anul 2023 cât mai repede posibil”, a adăugat Ioan Turc.

Sursa citată a menționat că se lucrează şi la transmiterea documentelor pentru încheierea contractelor pentru proiectele aprobate în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Semnarea contractelor se va face electronic, deci primarii nu vor avea de făcut drumuri la Bucureşti. E un lucru pe care cred că opinia publică trebuie să îl înțeleagă. Guvernul încearcă să găsească metode prin care parcursul să fie unul cât mai facil și rapid și cu cât mai puține costuri. Anul viitor vor demara lucrări ample pe Programul de Investiţii ”Anghel Saligny”, atât în judeţ nostru, cât şi în toată ţara”, a mai spus liderul liberalilor din județ.