Ionel Burduhos, președintele PFG: Punem Bistrița pe harta internațională a sporturilor de contact

Clubul Profesional Fight Gym Bistrița organizează, în perioada 27 – 28 aprilie, în municipiu, două competiții prin care își propune să pună orașul pe harta internațională a sporturilor de contact.

Potrivit președintelui Profesional Fight Gym Bistrița, Ionel Burduhos, pe 27 aprilie va avea loc Campionatul Național de K1 pentru amatori, iar pe 28 aprilie va avea loc Gala Transilvania Mix Combat.

”În data de 27 aprilie, împreună cu Federația Română de Arte Marțiale de Contact, o să organizăm Campionatul Național de Kickbox, iar în data de 28 aprilie o să organizăm mult iubitul eveniment Transilvania Mix Kombat, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, un eveniment în care am investit foarte mult suflet. Din 2014, de când am organizat prima ediție, am avut susținerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și am reușit să facem cele șapte evenimente de până acum. Am început cu un eveniment mai mic, dar în fiecare an încercat să aducem plus valoare și fiecare ediție să vină cu ceva diferit. Anul acesta avem un număr de 12 meciuri din care 3 meciuri internaționale. De data aceasta am ales ca main eventul să fie un sportiv bistrițean care ne-a făcut cinste în ultimii 3 ani – Sebastian Lutaniuc. El a reușit să ne reprezinte cu cinste atât în galele naționale, cât și în cele internaționale. Anul trecut a câștigat centura în Londra, într-o gală foarte puternică, și tot anul trecut a câștigat în Gala Senshi. Lucrul acesta m-a motivat să îi ofer posibilitatea de a fi în meciul principal, împotriva unui belgian. O să fie un meci foarte greu pentru el. Pe lângă Sebastian Lutaniuc, îi mai avem alături de noi pe Anghel Cardoș, un sportiv cu experiență foarte mare, și pe Adrian Maxim, un mare sportiv și el. E o mare bucurie să avem trei sportivi de top alături de noi care ne promit meciuri senzaționale. Ei toți o să aibă meciuri internaționale. Vor mai fi și două meciuri naționale. O să apară în cel mai scurt timp programul detaliat. Mai avem încă patru sportivi de la clubul nostru care o să ne reprezinte, printre care și Daniel Morar, cadru MAI, care ne promite un meci senzație. Alături de el este și Valentin Sechelaru, coleg cu Anghel Cardoș. Și el o să lupte în meciul național. Sperăm să punem Bistrița pe harta internațională a sporturilor de contact”, a spus Ionel Burduhos, joi, într-o conferință de presă.

Prezent la conferința de presă a fost și Emil Radu Moldova, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, instituție care susține aceste evenimente.

”Nu facem altceva decât să ne facem datoria. Cred în continuare că investițiile în sport sunt foarte importante, ele fiind de fapt investiții în sănătate. (…) Mă bucur foarte mult că în cadrul Clubului Gloria a fost deschisă o secție pentru sporturile de contact. Avem o strânsă legătură cu Ionel și cu clubul lui. Mă bucur că în Campionatul Național vor fi și patru sportivi de la Clubul Gloria, iar în Transilvania Mix Combat va fi un sportiv de la club. Ceea ce face Ionel împreună cu clubul lui este deja cunoscut și recunoscut, eu mă bucur că putem să sprijinim în continuare aceste evenimente. Pe lângă cele două competiții, în 7 iunie, pentru prima dată, vom avea loc la Bistrița, la TeraPlast Arena, Dynamite Fighting Show. Ei au o promovare foarte bună, având ca partener ProTv. Mă bucur că despre sportul din Bistrița-Năsăud se va auzi din nou la nivel național, de data aceasta în categoria sporturilor de contact”, a spus Emil Radu Moldovan.

La conferință a participat și Gabriel Lazany, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Bistrița. Acesta a promis că, dacă va reuși să obțină un mandat de primar, ”Primăria Bistrița va deveni un susținător adevărat al sportului”. ”Un euro investit în sport înseamnă 10 ani investiți în sănătate. E o realitate pe care toate modelele vestice o certifică”, a precizat Lazany.

Organizatorii și sportivii promit că iubitorii sporturilor de contact vor avea parte de două zile pline de show-uri de neratat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *