Ionuț Simionca (PMP): Alianța de dreapta pentru alegerile din 2024 face primii pași

Se fac primii pași spre formarea unei alianțe de dreapta pentru alegerile din 2024, spune secretarul general al PMP și lider al organizației județene a partidului, Ionuț Simionca. Potrivit acestuia, din alianță vor face parte USR, PMP, Forța Dreptei și alte formațiuni mai mici care își doresc să lupte împotriva PSD și PNL.

Alianța de dreapta pe care dorim să o consolidăm la nivel național face primii pași. Am avut mai multe întâlniri cu cei de la USR pentru a ne cunoaște și a vedea care ne sunt compatibilitățile, care sunt lucrurile care ne unesc și cele care ar putea să ne facă să ne disociem unii de alții. Am înțeles că sunt mai multe lucrurile care ne unesc și care ne obligă să facem această alianță de dreapta. Noi am făcut primii pași, USR a avut un congres în care a primit un vot de încredere din partea partidului pentru a consolida și a crea o alianță. Am discutat ce avem de făcut, pe cine mai primim în această alianță. Toți oamenii de bună credință care vor să lupte împotriva PSD și PNL sunt bineveniți în această alianță. Din alianță, cel mai probabil, va face parte și Forța Dreptei, vor fi și asociații non-guvernamentale, toți cei care duc greul în România, care doresc să se implice în schimbarea pe care noi dorim să o facem și care își doresc să pună umărul la reconstrucția țării. Acum suntem într-un moment critic, în care două partide mari, cele mai mari din România, au bătut palma, guvernează prost și noi nu vedem luminița de la capătul tunelului. Vedem cum toate acțiunile politice sunt pentru a își mulțumi clientela de partid, pentru a își mulțumi oamenii loiali partidului și nu pentru a aduce bunăstare românilor sau pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor”, a declarat Ionuț Simionca.

În aceste condiții, secretarul general al PMP afirmă că o alianță de dreapta este necesară.

“Acest pol de dreapta este necesar și se va coagula în perioada următoare. Vom avea mai multe întâlniri regionale, vom comunica cu cei din USR și cu celelalte partide interesate. Sunt partide mici care vor să vină în acest pol de dreapta. Cu ajutorul lui Dumnezeu, în 2024 această alianță va putea să lupte împotriva PSD și PNL și să câștige alegerile. Acesta este obiectivul nostru în 2024. Știm că nu este simplu, nu este ușor, dar am încredere că orgoliile vor fi lăsate la o parte și vom urma țelul nostru comun – de a aduce bunăstare românilor. (…) ”USR, fiind partid parlamentar, este partidul în jurul căreia se va forma această alianță. PMP este un pion important de stabilitate. pentru că noi avem peste 2.300 de aleși locali, 53 de primari, 4 vicepreședinți de consilii județene, 80 de viceprimari, 60 de consilieri județeni și așa mai departe. Noi avem o moștenire de aleși locali foarte mare. Important este să putem să facem ca lucrurile să funcționeze bine”, a completat Simionca.

Liderul PMP Bistrița-Năsăud adaugă că această alianță ar urma să fie formată anul acesta și consideră că primul examen politic al alianţei ar urma să fie dat la alegerile europarlamentare din iunie 2024.

Sunt patru rânduri de alegeri în 2024 și este un an politic complicat, cu mize mari, un an politic care va așeza România pentru următorii 8 ani. Cei de la putere au avut șansa 30 de ani să demonstreze ce pot să facă, dar s-au rotat între ei, și-au schimbat funcțiile, s-au aliat și s-au despărțit, apoi iar au bătut palma. Noi vedem că aceste politici făcute de PSD și PNL sunt deficitare”, a menționat Ionuț Simionca.

Sursa citată a precizat că momentan nu au fost purtate discuții cu privire la funcții sau candidaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!