Ionuț Simionca (PMP): Am decis să retragem sprijinul politic acordat actualei conduceri a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud

PMP Bistrița-Năsăud a decis să retragă sprijinul politic acordat actualei conduceri a Consiliului Județean, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, președintele formațiunii politice, Ionuț Simionca.

”Ținând cont că PSD și PNL s-au comasat de mult timp la nivelul județului Bistrița-Năsăud, cel puțin din 2022 când noi am votat împotriva măririi salariilor bugetarilor și ei au votat pentru mărirea lor, și că cele două partide s-au opus atunci când PMP a cerut lucruri pentru dezvoltarea județului, făcând front comun și înțelegi subterane în detrimentul cetățenilor, considerăm că trebuie să îi lăsăm să guverneze transparent, fără să îi mai păcălească pe bistrițeni, așa că le cerem să vină în fața bistrițenilor și să conducă transparent”, a spus Simionca.

Liderul județean al PMP a explicat că partidul a luat această decizie de a retrage sprijinul politic acordat actualei conduceri a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud din mai multe motive.

Ionuț Simionca: Retragem sprijinul politic acordat CJ BN

De ce intră PMP în opoziție, la Consiliul Județean!

O să vă dau doar două exemple care s-au întâmplat în ultimele săptămâni și care ne-au determinat să luăm această hotărâre de a retrage sprijinul actualei conduceri a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. În primul rând, PSD și PNL au respins propunerile PMP pentru bugetul din 2024.

Noi am avut mai multe propuneri pentru a susține anumite proiecte, cum ar fi și alocarea de resurse financiare pentru construirea de șanțuri, rigole, trotuare pe drumurile județene de pe Valea Bârgăului, dar consilierii PSD și PNL s-au opus. (…)

Am cerut de mai mult timp acest lucru, dar ni s-a tot promis că se va veni cu investiții, lucru care nu s-a întâmplat. Noi am fost de bună credință, dar se pare că nu e suficient. (…) Am avut cereri și pentru alocarea de fonduri pentru conservarea unor monumente istorice importante, dar toate aceste lucruri nu s-au luat în considerare din perspectivă financiară, așa că noi nu am putut vota bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pe 2024.

Bugetul Gloriei NU e transparent! Simionca zice că e unul din motivele ieșirii de la guvernarea județeană!

Cu toate acestea, bugetul a trecut prin votul consilierilor PSD și PNL. În al doilea rând, o altă cerință pe care am avut-o la nivelul bugetului Consiliului Județean a fost transparentizarea cheltuielilor CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud.

Din 2021 am cerut acest lucru, în 2022 vicepreședintele PMP din Consiliul Județean a făcut o cerere scrisă și a cerut să se transparentizeze aceste cheltuieli, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Acest club are anul acesta un buget de peste 7 milioane de euro, un buget enorm, care nu este transparent. Din aceste motive, dar și altele, consilierii PMP din Consiliul Județean au considerat că nu pot să susțină bugetul pe 2024.

Un alt lucru pe care eu îl consider extrem de grav este acela că, după ce ne-au respins amendamentele, PSD a început să pună presiune pe oamenii noștri și l-a convins pe primarul Lucian Tarniță de la Cetate să treacă la PSD. Această manevră a PSD ne obligă să facem acest pas de a oficializa ieșirea din majoritatea de la nivelul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. (…) Lipsa de corectitudine a președintelui PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, față de PMP ne-a pus în această situație de a ieși din majoritatea de la Consiliul Județean”, a explicat Ionuț Simionca.

Sursa citată a adăugat: ”atât PMP, cât și PSD au câte o funcție de vicepreședinte la nivelul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, așa că îi invităm pe cei din PSD din PNL să își dea arama pe față, să oficializeze odată pentru totdeauna această alianță, această căsătorie și să își voteze noua formă de conducere, noii vicepreședinți ai Consiliului Județean“.

Ionuț Simionca, mesaj către PSD și PNL: „Oficializați alianța!”

Ionuț Simionca le-a mai transmis și un mesaj celor din PSD și PNL: ”Conduceți împreună, votați împreună, deci nu mai mimați că nu sunteți împreună. Oficializați alianța!”.

Întrebat dacă vicepreședintele PMP Ciprian Kecskes Simionca va demisiona, Simionca a răspuns: ”Așteptăm ca PSD și PNL să își stabilească noii vicepreședinți. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, atunci vicepreședintele PMP își va da demisia din funcție”.

PMP Bistrița-Năsăud are patru reprezentanți în Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *