Ionuț Simionca, despre Legea Colectiv: „În primul meu mandat de deputat al bistrițenilor, am reușit să promovez o lege care poate salva vieți… trebuie să ne asigurăm că nu se mai pierd vieți omenești!”

La 3 ani de la Incendiul de la Colectiv, Ionuț Simionca se declară mulțumit că a reușit să promoveze o lege care poate salva vieți! 

„În primul meu mandat de deputat al bistrițenilor, am reușit să promovez o lege care poate salva vieți.

Pentru cei ce au murit nevinovați în incendiul din seara zilei de 30 octombrie 2015, pradă inconștienței și nepăsării, nu se mai poate face prea mult. Dumnezeu să-i odihnească în pace! Dar avem obligația să facem ceva pentru ceilalți semeni ai noștri, trebuie să avem grijă ca evenimente tragice precum cel din Clubul „Colectiv” să nu se mai poată repeta, trebuie să ne asigurăm că nu se mai pierd vieți omenești din aceleași motive.

Am inițiat un act normativ, aşa-numita Lege Colectiv, care, din 15 ianuarie 2018, a devenit Legea nr. 28 pentru completarea Legii privind apărarea împotriva incendiilor. Dacă un club, restaurant sau alt spaţiu public cu destinația de comerț, cultură sau turism funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, este obligatoriu ca lipsa acesteia să fie semnalată printr-un panou.” – a postat Ionuț Simionca pe pagina sa de facebook.