Ionuț Simionca, întâlniri cu antreprenorii bistrițeni

Candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a avut întâlniri cu antreprenorii bistrițeni, pentru a le prezenta acestora obiectivele cuprinse în programul său electoral.

Elementul central al discuţiei noastre a fost cel legat de criza forţei de muncă. În acest context, am reamintit faptul că unul dintre angajamentele mele din programul de guvernare judeţeană pentru Bistriţa – Năsăud ţine tocmai de contruirea, printr-un parteneriat încheiat între Consiliul Județean, unități de învățământ și operatori economici din județ, a unui campus de învățământ profesional dual. Tinerii vor ieși din școală cu o meserie și cu un contract de muncă. Pentru a-și pregăti forța de muncă, operatorii economici asigură pregătirea practică a elevilor, bursă la nivelul celei acordate din fonduri publice și acoperă alte cheltuieli pentru formarea de calitate a elevilor”, a precizat candidatul ADU Bistrița-Năsăud.

Ionuț Simionca a adăugat că în Regiunea Nord-Vest, Bihorul și Clujul au câștigat proiecte pentru învățământ dual pe fonduri europene. ”În acest fel, tinerii, cu un contract de muncă la absolvire, nu vor mai fi nevoiți să plece în țări străine pentru a-și face un rost în viață”, este de părere Ionuț Simionca.

Candidatul ADU afirmă că a fost primit cu multă căldură şi prietenie de către antreprenori și că discuțiile au vizat și dezvoltarea judeţului Bistrița-Năsăud după alegerile din 9 iunie.

CMF 21240022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!