Ionuț Simionca cere Guvernului să ia măsuri urgente pentru IMM-uri și fermieri: plata subvențiilor, fonduri nerambursabile pentru firme, rate amânate, termene, prelungite la proiecte europene!

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a transmis guvernului și bistrițenilor un apel la solidaritate și responsabilitate printr-un mesaj postat pe pagina sa dintr-o rețea de socializare.

 

Simionca vrea sprijin de urgență pentru IMM-uri șii fermieri!

În opinia parlamentarului bistrițean, guvernanții nu au luat, până acum, nicio măsură pentru sprijinul micilor companii și fermierilor care se luptă cu problemele economice legate de criza prin care trecem:

“Privesc cu îngrijorare evoluțiile legate de criza COVID-19. Dincolo de creșterea numărului de îmbolnăviri, economia se prăbușește – fără ca statul să ia măsuri elementare pentru a se asigura că firmele și agricultorii vor supraviețui acestor vremuri tulburi”.

6 măsuri URGENTE pe care trebuie să le ia Guvernul Orban!

Deputatul PMP Ionuț Simionca a enumerat șase măsuri pe care instituțiile statului ar trebui să le adopte în regim de urgență pentru ca românii să aibă în continuare asigurată hrana și resursele financiare:

“În acest context, cer Guvernului să impună tuturor băncilor amânarea plății creditelor pentru persoane fizice și pentru companii, să plătească la timp subvențiile agricole, să prelungească durata de implementare a proiectelor pe fonduri europene și guvernamentale, să acorde firmelor a căror activitate este perturbată de măsurile pentru limitarea epidemiei de coronavirus un ajutor nerambursabil pentru plata chiriilor”.

 

Totodată, Simionca a cerut guvernului instituirea unor facilități pentru importuri de bunuri de strictă necesitate (alimente, dispozitive medicale, medicamente etc.) din afara UE și, de asemenea, să organizeze un sistem de voluntariat, care să permită cetățenilor să ajute statul să gestioneze criza și alte persoane aflate în dificultate.

Deputatul bistrițean a încheiat cu un îndemn pentru autorități și cetățeni:

“Consider că Guvernul are obligația de a se îngriji că firmele pot plăti salarii, că fermierii pot să asigure hrana de care românii au nevoie. Și mai cred că putem depăși criza doar dând dovadă de responsabilitate, de solidaritate între stat, companii și cetățeni”.